Η Mercedes-AMG ONE «σόκαρε» το Hockenheimring!

Η Mercedes-AMG ONE παρουσιάστηκε και επίσημα στην πίστα στο Hockenheimring, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επικείμενη κυκλοφορία της.

Είναι υβριδική, είναι ταχύτατη, είναι πανίσχυρη, είναι η Mercedes-AMG ONE. Το νέο εντυπωσιακό hypercar της γερμανικής μάρκας παρουσιάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες, κάνοντας επίδειξη δύναμης στην πίστα Hockenheimring.

Το εν λόγω μοντέλο έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως πρωτότυπο το 2017, όταν η φίρμα ανακοίνωσε μία περιορισμένη παραγωγή από hypercars. Τα συγκεκριμένα θα χρησιμοποιούσαν κινητήρες από τα υβριδικά μονοθέσια της Formula 1.

Οι δυσκολίες μετατροπής ενός αγωνιστικού κινητήρα F1 σε κινητήρα κατάλληλο για δρόμο, ήταν πράγματι μία πρόκληση. Πλέον, έχουμε ένα αξιόπιστο σύστημα μετάδοσης κίνησης με εντυπωσιακές επιδόσεις, το οποίο είναι συμβατό με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

Ιδού η εκρηκτική Mercedes-AMG ONE!

Με ισχύ πάνω από 1.063 ίππους!

Το μοντέλο διαθέτει έναν υβριδικό V6 turbo κινητήρα 1,6 λίτρων, τον οποίο πλαισιώνουν 4 ηλεκτρικοί κινητήρες. Οι δύο είναι τοποθετημένοι στους μπροστινούς τροχούς. Ένας είναι ενωμένος με τον κινητήρα αποδίδοντας 163 ίππους, ενώ ο τέταρτος είναι μαζί με τον υπερσυμπιεστή (turbo).

Η συνδυαστική απόδοση των παραπάνω αγγίζει τους 1.063 ίππους και περνάει σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων.

Στην Ελλάδα η… καλοκαιρινή Mercedes-AMG SL 43

Η MercedesAMG ONE σε «ζαλίζει» στο πέρασμα της

Οι επιδόσεις του νέου hypercar κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα, αφού διανύει την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και την 0-200 χλμ./ώρα σε 7 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, η τελική του ταχύτητα φτάνει μέχρι και τα 353 χλμ./ώρα.

Λίγες μέρες νωρίτερα είδαμε την Mercedes-AMG ONE εν δράσει την πίστα του Hockerheimring, στη Γερμανία. Τέλος, το μοντέλο της μάρκας εντυπωσίασε τόσο με τις επιδόσεις και την «συμπεριφορά» του στην πίστα, όσο και με τον ήχο του κινητήρα. Ο οποίος προκαλεί κυριολεκτικά ανατριχίλα.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!