Η MG επιστρέφει στην Ελλάδα με τον Όμιλο Συγγελίδη!

Μέσω του Ομίλου Συγγελίδη, η MG επανέρχεται στο προσκήνιο της ελληνικής αγοράς, πιο εξηλεκτρισμένη από ποτέ.

Η MG ιδρύθηκε το 1924, κατασκευάζοντας αυτοκίνητα με σπορτίφ προσανατολισμό. Από το 2000, η φίρμα είχε ενταχθεί στον Όμιλο MG Rover, ωστόσο τον Απρίλιο του 2005, σταμάτησε την παραγωγή οχημάτων. Στη συνέχεια, 2 χρόνια αργότερα η παραγωγή ξεκίνησε ξανά, κάτω από τη νέα ιδιοκτησία της κινέζικης Nanjing Automobile Corporation (NAC). Πλέον, η MG κατασκευάζει κυρίως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία μάλιστα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε αρκετές αγορές της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα, η επιστροφή της βρετανικής μάρκας, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα νέα των τελευταίων ημερών. Μάλιστα, την εταιρεία θα αντιπροσωπεύει στην χώρα μας ο Όμιλος Συγγελίδη, ο οποίος σύντομα θα προχωρήσει σε περαιτέρω ανακοινώσεις σχετικά με το επίσημο δίκτυο. Ωστόσο, ο Όμιλος αντιπροσωπεύει και άλλες σημαντικές εταιρείες στην Ελλάδα, όπως οι Opel, Citroën, DS, Peugeot και Mazda.

MG4 XPower: Το ισχυρότερο MG έρχεται με 435 ίππους

Αρκετά ενδιαφέρουσες οι εξηλεκτρισμένες προτάσεις της MG

Η γκάμα της μάρκας είναι ιδανική για την ελληνική αγορά, αφού περιλαμβάνει ιδιαίτερα δημοφιλείς κατηγορίες μοντέλων. Προφανώς, μιλάμε για μοντέλα τα οποία είναι είτε SUV, είτε crossover. Πιο συγκεκριμένα, συναντάμε τα MG4, MG5, MG ZS και MG Marvel R, τα οποία διαθέτουν αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Αποκάλυψη για το MG4 EV στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Βέβαια, στην περίπτωση του MG ZS, διαθέσιμες είναι και οι θερμικές προτάσεις, βενζίνης και diesel. Την λίστα ολοκληρώνει το MG EHS, το οποίο χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα με Plug-in Hybrid τεχνολογία. Μάλιστα, το MG4 ήδη έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού στην Ευρώπη, αφού είναι στις υψηλότερες θέσεις των πωλήσεων.

Το Cyberster στο φετινό Φεστιβάλ του Goodwood

Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα και την κορυφαία έκδοση XPower του MG4, η οποία διαθέτει ένα ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Εκτός από την σπορτίφ εμφάνιση, το εν λόγω μοντέλο αποδίδει 435 ίππους και 600 Nm ροπής. Επιπλέον, μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, το… κερασάκι στην τούρτα βάζει το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό roadster με την ονομασία Cyberster. Ένα εντυπωσιακό μοντέλο, το οποίο έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο φετινό Goodwood Festival of Speed.

Editorial