Η MG επιστρέφει στην Ελλάδα μέσω του Ομίλου Συγγελίδη!

Μία μάρκα με ιστορικό όνομα όπως η MG, επιστρέφει στη χώρα μας με πλήρη γκάμα νέων μοντέλων και την εγγύηση του Ομίλου Συγγελίδη.

Η επιστροφή της MG στην ελληνική αγορά είναι πλέον γεγονός! Μάλιστα, την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή έχει αναλάβει ο Όμιλος Συγγελίδη. Για τους μη μυημένους, η MG Motor με πορεία σχεδόν ενός αιώνα, έχει γράψει τις δικές της χρυσές σελίδες στην παγκόσμια ιστορία της αυτοκίνησης.

Τώρα, κάνει δυνατό… comeback με σύγχρονη γκάμα μοντέλων, κινούμενη στις παρυφές του Value for Money. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τα εντυπωσιακά νέα μοντέλα της στο Grand Resort Lagonissi και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Η MG επιστρέφει στην Ελλάδα μέσω του Ομίλου Συγγελίδη!

Η νέα εποχή της MG έχει την εγγύηση της SAIC Motor

Ως μέλος του Ομίλου εταιρειών SAIC Motor (Shanghai Automobile Industry Corporation), η MG απολαμβάνει όλα τα προνόμια σε τεχνολογικό επίπεδο και όχι μόνο. Μάλιστα, η SAIC Motor είναι η 6η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Επιπλέον, έγινε ο πρώτος Όμιλος αυτοκινήτου στην Κίνα, με ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια οχήματα. Προφανώς λοιπόν, δεν είναι τυχαίες οι συνεργασίες της με κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες ανά την υφήλιο.

Σε ότι αφορά τα μοντέλα της MG, έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες των Ευρωπαίων οδηγών. Ειδικότερα, η διάθεσή τους έχει ήδη ξεκινήσει σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, με τις πρώτες εντυπώσεις να είναι παραπάνω από θετικές.

Έχοντας την υπο-στήριξη του Ομίλου Συγγελίδη, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην χώρα μας. Φυσικά, το δίκτυο του Ομίλου αποτελεί εγγύηση, ενώ και η έξυπνη τιμολογιακή πολιτική είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, το δίκτυο των επίσημων διανομέων και επισκευαστών έχει ξεκινήσει ήδη να λειτουργεί, με σημεία πώλησης και κάθετες μονάδες υποστήριξης σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η MG επιστρέφει στην Ελλάδα μέσω του Ομίλου Συγγελίδη!

Ας γνωρίσουμε τα μοντέλα της MG

Σε όλα τα καταστήματα της MG, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά όλα τα μοντέλα της γκάμας της. Με 7 προτάσεις μοντέλων, έτοιμες να καλύψουν ιδανικά όλες τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού. Είτε όσους θέλουν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, είτε όσους ψηφίζουν υβριδικά ή και πιο… «παραδοσιακά».

Ξεκινώντας από το MG ZS, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά τόσο ως αμιγώς ηλεκτρικό, όσο και με 2 επιλογές κινητήρων βενζίνης. Μάλιστα, αυτό είναι το μοντέλο με το οποίο η MG συστήνεται εκ νέου στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, τα MG4 και MG5, είναι οι 2 αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις της γκάμας, προσφέροντας τεχνολογία με σωστή τιμολογιακή προσέγγιση. Μάλιστα, το MG4 έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον ειδικό Τύπο της Μεγάλης Βρετανίας. Και για να είμαστε ειλικρινείς, όχι άδικα.

Το ηλεκτρικό MG4 ήταν το πρώτο μοντέλο που οδηγήσαμε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την επιστροφή της και μας εντυπωσίασε. Όταν δε, ενημερωθήκαμε και για την τιμή του, κάναμε την πρόβλεψη ότι θα γίνει best-seller. Στην έκδοση με την μπαταρία των 51kWh και με αυτονομία στα 400+ χιλιόμετρα, κοστίζει 24.448 ευρώ με την κρατική επιδότηση. Προφανώς στην εποχή μας, με 25.000 ευρώ δύσκολα βρίσκεις αυτοκίνητο της αρεσκείας σου, πόσο μάλλον ηλεκτρικό!

Αντίστοιχα, το MG5 είναι μία μεγαλύτερη πρόταση με τις ίδιες αρετές, η οποία ενσωματώνει ακόμη περισσότερα χρηστικά στοιχεία. Όπως για παράδειγμα, η δυνατότητα φόρτισης συσκευών από τη μπαταρία του, με την τεχνολογία «Vehicle to Load».

Επιπλέον, η μεγαλύτερη επιλογή και με σαφώς πολυτελή χαρακτήρα, βενζινοκίνητο ή Plug-in υβριδικό, το MG HS είναι μία πλήρης και τίμια επιλογή, στην κατηγορία των premium SUV.

Τέλος, όλα τα μοντέλα της MG, καλύπτονται από την εργοστασιακή εγγύηση των 7 ετών (ή 150.000 χιλιομέτρων). Και κάπως έτσι, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Μία έξυπνη κίνηση με σωστή τιμολογιακή πολιτική για την εποχή

Κατά την άποψη μας, ο Όμιλος Συγγελίδη έπραξε σωστά. Σε μία ήδη μεγάλη γκάμα εταιρειών (Citroen/DS, Peugeot, Opel, Mazda κλπ.), έφερε στην Ελλάδα μία μάρκα με ιστορικό όνομα, αλλά στην σύγχρονη εποχή της. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη ήταν οι τιμές, με τις οποίες είναι διαθέσιμα της μοντέλα της MG στην Ελλάδα. Για τα δεδομένα της εποχής, όπου όλα έχουν λάβει την… ανιούσα, είναι λογικές:

ZS

 • 1.5 VTI-tech Exclusive: Από 18.950 ευρώ
 • 1.5 VTI-tech Luxury: Από 20.550 ευρώ
 • 1.0 T-GDI Luxury Plus Auto: Από 25.150 ευρώ
 • EV 177 PS 51 kWh Exclusive: Από 27.950* ευρώ
 • EV 156 PS 72 kWh Exclusive: Από 32.650* ευρώ

HS

 • 1.5 T-GDI Excite: Από 27.900 ευρώ
 • 1.5 T-GDI Exclusive: Από 29.650 ευρώ
 • 1.5 T-GDI Exclusive Auto: Από 31.700 ευρώ
 • 1.5 T-GDI Luxury: Από 32.500 ευρώ
 • 1.5 T-GDI Luxury Auto: Από 34.250 ευρώ
 • 1.5 T-GDI PHEV Exclusive: Από 40.500 ευρώ
 • 1.5 T-GDI PHEV Luxury: Από 42.750 ευρώ

MG4

 • 170 PS 51 kWh Excite: 24.448* ευρώ
 • 204 PS 64 kWh Exclusive: 28.750* ευρώ

MG5

 • 177 PS 50 kWh Exclusive: Από 28.300* ευρώ
 • 156 PS 61 kWh Exclusive: Από 32.800* ευρώ

*Η τιμή περιλαμβάνει την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» των 8.000 ευρώ

Editorial