Η MINI προωθεί την ηλεκτροκίνηση

Η MINI είναι έτοιμη να προχωρήσει στο μέλλον με την επέκταση της ηλεκτροκίνησης και την ενίσχυση της θέσης της μάρκας στην αγορά της Κίνας.

Η Mini είναι έτοιμη να προχωρήσει στο μέλλον με την επέκταση της ηλεκτροκίνησης, την αυξημένη δέσμευση στις κατηγορίες crossover και την ενίσχυση της θέσης της μάρκας στην αγορά της Κίνας.

Είκοσι χρόνια μετά την πρεμιέρα της δεύτερης γενιάς MINI, περίπου τέσσερα εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Οξφόρδης.

Η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος

Από αυτά περίπου το 40% ανήκουν στην έκδοση Countryman. Ακόμα τα σπορ John Cooper Works αποτελούν περίπου το 5% επί των συνολικών πωλήσεων. Ενώ, τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Το 2008, η τέως βρετανική μάρκα υπήρξε πρωτοπόρος της ηλεκτροκίνησης στο BMW Group, καθώς το Mini E κατασκευάστηκε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και χρησιμοποιήθηκε για δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες, για την συλλογή πολύτιμων πληροφοριών σχετικά με τη χρήση ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος σε καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας.

Μόνο με το Countryman Plug-in Hybrid, τα ηλεκτροκίνητα MINI είχαν ποσοστό συνολικών πωλήσεων. Ενώ μετά το λανσάρισμα του ηλεκτρικού MINI, η τιμή αυτή είναι διπλάσια στο 10% επί όλων των νέων ταξινομήσεων της μάρκας.

Έτσι, μελλοντικά, η εταιρία θα προσφέρει τη δυνατότητα «καθαρών» μετακινήσεων σε πελάτες παγκοσμίως, με μία πλήρως εξηλεκτρισμένη οικογένεια μοντέλων.


Η μελλοντική βασική γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων θα περιλαμβάνει το 3θυρο MINI. Ένα νέο μοντέλο crossover στη μικρή κατηγορία και ένα compact crossover.

Τα μικρά μοντέλα της μάρκας και το compact crossover θα είναι επίσης διαθέσιμα με δυνατότητα επιλογής από συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το νέο MINI Countryman

Δίπλα στο επιτυχημένο Countryman θα είναι ένα ακόμα μοντέλο crossover για τη μικρή κατηγορία, που θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο. Επιπλέον, η επόμενη γενιά του Countryman θα είναι διαθέσιμη με κινητήρες εσωτερικής καύσης και με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Ικανοποιώντας τις διαφορετικές απαιτήσεις των πελατών σε όλο τον κόσμο.

Στροφή προς την Κίνα

Τέλος, καθώς η παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στην Κίνα συνεχίζει να αυξάνεται δυναμικά (περίπου το 10% της παραγωγής νέων οχημάτων έχει προορισμό την Κίνα), η βρετανική μάρκα σύντομα θα αλλάξει το status της και από μία μάρκα εισαγόμενων προϊόντων, θα εξελιχθεί σε προμηθευτή οχημάτων τοπικής παραγωγής.

Έτσι, με βάση μία νέα αρχιτεκτονική η κατασκευή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων  στην Κίνα από το 2023. Σε συνεργασία με τον τοπικό κατασκευαστή Great Wall Motor.

Αυτό το εγχείρημα θα επιτρέψει στην εταιρεία να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για οχήματα μηδενικών ρύπων στην Κίνα και στις παγκόσμιες αγορές.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!