Η νέα Alfa Romeo Spider θα είναι ηλεκτρική!

Η επόμενη γενιά της διαχρονικής Alfa Romeo Spider, έρχεται να «ηλεκτρίσει» για τα καλά τη γκάμα της ιταλικής φίρμας.

Ακούστε το άρθρο

H νέα Alfa Romeo Spider θα είναι ένα σπορ cabrio και κυρίως… ηλεκτρικό μοντέλο. Επί της ουσίας η θρυλική Duetto, επιστρέφει ως ηλεκτρικό cabrio.

Η νέα Alfa Romeo Spider θα έχει ως βάση την πλατφόρμα STLA medium που θα είναι διαθέσιμη το 2023. Προφανώς, το ιταλικό μοντέλο θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο σε ηλεκτρική έκδοση.

Alfa Romeo: Θέλει να ρεφάρει με…Tonale

Μία Alfa Romeo Spider 500 ίππων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισχύς του κινητήρα θα είναι στους 500 ίππους. Επιπλέον, ο CEO της ιταλικής εταιρείας δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να φέρει το αυτοκίνητο στην αγορά με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Με αυτό τον τρόπο ο σεβασμός στην παράδοση είναι σαφής, δεδομένου ότι το παλιό μοντέλο ήταν πισωκίνητο.

Η νέα Alfa Romeo Spider θα είναι ηλεκτρική!
Photo Credit: CAR Magazine UK

Τολμηρή εξωτερική σχεδίαση

Αναφορικά με την εμφάνιση του, το νέο μοντέλο θα διαθέτει τρομερό στυλ, αντίστοιχο της φινέτσας των ιταλικών οχημάτων. Δεν θα είναι ρετρό, αλλά μία νέα έκδοση που θα έχει ως βάση το παλιό μοντέλο.

Alfa Romeo Tonale: Μία Ιταλίδα από την… Ελλάδα!

Σχετικά με τους χώρους της νέας Spider, όπως όλα δείχνουν δύο άτομα θα φιλοξενηθούν με σχετική άνεση. Το μεταξόνιο θα είναι μεγαλύτερο και οι πρόβολοι θα είναι μικρότεροι προς τα πίσω.

Τέλος, η αεροδυναμική θα είναι η ιδανική με τη μείωση του συντελεστή οπισθέλκουσας, ενώ θα έχουν ένα πίσω σπόιλερ και ένα διαχύτη.

abb_img