Η νέα μπαταρία της CATL φορτίζει στο… πεντάλεπτο!

Μία νέα μπαταρία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανακοίνωσε η CATL, με αυτονομία που αγγίζει τα 1.000 χιλιόμετρα.

Η CATL είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτή τη φορά το αποδεικνύει με τη νέα μπαταρία που προσφέρει 1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία φόρτιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει χρήση μίας επαναστατικής τεχνολογίας, καθώς η ενεργειακή χωρητικότητα των κυψελών θα είναι αυξημένη, επιτρέποντας ταυτόχρονα ταχύτερη φόρτιση.

Η ίδια η εταιρεία υποστηρίζει ότι… «βάζει κάτω» την Tesla, καθώς η νέα της μπαταρία είναι σαφώς καλύτερη, ασφαλέστερη και περισσότερο ανθεκτική. Προσφέροντας περισσότερα χιλιόμετρα αυτονομίας από τις μπαταρίες της αμερικανικής εταιρείας και παρέχοντας 13% μεγαλύτερη ισχύ από τις μπαταρίες 4680 της Tesla.

Solid Power: Νέες μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Η νέα μπαταρία της CALT φορτίζει στο...πεντάλεπτο!

Φοβερή ενεργειακή χωρητικότητα η νέα μπαταρία της CATL

Η μπαταρία της CATL έχει την ονομασία CTP 3.0 «Qilin», με έμπνευση από ένα πλάσμα της κινεζικής μυθολογίας. Έχει ενεργειακή χωρητικότητα 255 Wh/kg, ενώ μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 10-80% σε μόλις 10 λεπτά.

Ωστόσο, υπάρχει και η δυνατότητα φόρτισης σε 5 λεπτά, με την ονομασία «hot start». Μία λειτουργία που προετοιμάζει τη μπαταρία πριν από τη φόρτιση.

Η συγκεκριμένη κίνηση από την CATL, ήρθε ως απάντηση στην πτώση των πωλήσεων της τάξης του 24%, την οποία αντιμετώπισε το πρώτο τρίμηνο του 2022. Τέλος, όπως όλα δείχνουν, η νέα μπαταρία θα μπει στην παραγωγή το 2023.

Αντίπαλός της η BYD

Η κινέζικη εταιρεία άνοιξε πρόσφατα το νέο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο στην πόλη Thuringia της Γερμανίας. Εκεί, εφοδιάζει με μπαταρίες τις Volkswagen, BMW, Nio και Tesla.

Ωστόσο, η συνεργασία με την τελευταία «κλυδωνίζεται» από την BYD, η οποία θα ξεκινήσει σύντομα να την εφοδιάζει με μπαταρίες λιθίου-σιδήρου-φωσφόρου (LPF).

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!