Η νέα Ferrari 296 GTB είναι plug-in υβριδική με 830 ίππους

Η Ferrari αποκάλυψε την Πέμπτη το νεότερο, και τρίτο κατά σειρά μετά τις La Ferrari και SF90 Stradale, υβριδικό μοντέλο της, την 296 GTB δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τις προθέσεις της Scuderia για την ηλεκτροκίνηση.

Η διθέσια Ferrari 296 GTB είναι εξοπλισμένη με έναν εξακύλινδρο τούρμπο κινητήρα, τον πρώτο που εξοπλίζει ένα supercar από το Μαρανέλο – αν και οι V6 κινητήρες χρησιμοποιούνταν αρκετά από τη Ferrari τη δεκαετία του ’50, αυτοί δεν ήταν τούρμπο, αλλά ατμοσφαιρικοί – αφού, ως γνωστόν, συνήθως οι θερμικοί κινητήρες των μοντέλων της εταιρείας είναι V8 ή V12.

Διαβάστε επίσης: Ferrari SF90 vs Rimac Nevera – Η κόντρα που όλοι περιμέναμε

Στο νέο υβριδικό μοντέλο της Ferrari o V6 τούρμπο κινητήρας σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα ισχύος 122 KW αποδίδουν 830 ίππους και θα κοστίζει περίπου 320.000 ευρώ για την high-performance έκδοση «Assetto Fiorano», ενώ θα έχει ανώτατη ταχύτητα τα 330 χλμ./ώρα!

Όπως και η SF90 Stradale, η 296 GTB έχει ηλεκτρική αυτονομία 25 χλμ. και οι πρώτες παραδόσεις των αυτοκινήτων αναμένονται το πρώτο τέταρτο του 2022, αρχίζοντας από την Ευρώπη.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το επόμενο έτος η Ferrari αναμένεται να παρουσιάσει και την πρότασή της στην κατηγορία των SUV.

Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Εμπορικού Τμήματος της Ferrari, Enrico Galliera, ανέφερε κατά τα διαδικτυακά αποκαλυπτήρια της νέας 296 GTB πως το συγκεκριμένο μοντέλο δημιουργεί έναν εντελώς νέο τομέα.

Διαβάστε επίσης: Υβριδική plug – in και με 1.000 ίππους η νέα Ferrari SF90 Spider

«Εάν η SF90 είχε σχεδιαστεί για να αγγίξει την κορυφή των επιδόσεων, η 296 GTB σχεδιάστηκε για να αγγίξει την κορυφή της οδηγικής ευχαρίστησης», δήλωσε ο Galliera.

Η Ferrari έχει προαναγγείλει πως το 2025 θα παρουσιάσει ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

«Είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δυο χρόνια», είπε ο Galliera.

Για να πετύχει στα νέα της βήματα προς την ηλεκτροκίνηση, η Ferrari όρισε ως νέο Εκτελεστικό Διευθυντή τον έμπειρο σε θέματα τεχνολογίας Benedetto Vigna.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!