Η νέα Flying Spur Hybrid Odyssean είναι μία ματιά στο ηλεκτροκίνητο μέλλον της Bentley

Εμπνευσμένη από το concept car EXP 100 GT, η νέα Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean είναι το πρώτο βήμα της βρετανικής εταιρείας υπερπολυτελών αυτοκινήτων στο ταξίδι του εξηλεκτρισμού της, το οποίο έχει ονομάσει «Beyond100» και ταυτόχρονα, μία ματιά στο μέλλον της μάρκας.

Η νέα Flying Spur Hybrid Odyssean είναι περιορισμένης παραγωγής και θα είναι ελαφρώς διαφορετική σχεδιαστικά, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του υπερπολυτελούς υβριδικού αυτοκινήτου.

Μάλιστα, θα είναι η πρώτη Bentley παραγωγής η οποία θα διαθέτει σχεδιαστικά στοιχεία από την EXP 100 GT, η οποία αντιπροσωπεύει το όραμα της βρετανικής εταιρείας για την υπερπολυτελή μετακίνηση του 2035!

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley

Η Bentley με αυτό το μοντέλο θέλει να δηλώσει πως μπορεί να προσφέρει βιώσιμο σχεδιασμό, χωρίς να μειώσει τον χαρακτήρα και την τέχνη που συνοδεύουν τα υπερπολυτελή οχήματά της.

Η νέα Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean διαθέτει έναν V6 κινητήρα 2,9 λίτρων, ο οποίος σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει 536 ίππους και 750 Nm ροπή. Η αυτονομία της μπορεί να αγγίξει τα 700 χλμ.

Στο εσωτερικό της Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα πιο βιώσιμα υλικά, ενώ σε συγκεκριμένα σημεία οι λέξεις «Odyssean Edition» αναδεικνύουν την αποκλειστικότητα του αυτοκινήτου.

Η πολυτέλεια της Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean είναι εμφανής ακόμη και στα πατάκια του αυτοκινήτου, τα οποία είναι χειροποίητα.

Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση της Flying Spur Hybrid Odyssean, οι διαφορές είναι στις νέες ζάντες 21’’, τα έξι προτεινόμενα χρώματα από την Bentley για το μοντέλο, (φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα για οποιοδήποτε χρώμα επιλέξει ο τυχερός ιδιοκτήτης) και η χαρακτηριστική Pale Brodgar γραμμή που διακρίνεται στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων και στις πόρτες.

Οι έρευνες της Bentley για τις εμπειρίες των πελατών της στα υβριδικά μοντέλα της

Ως μέρος της στρατηγικής της εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση, σύμφωνα με την οποία, έως το 2026 τα μοντέλα της Bentley θα είναι πλήρως υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά, διενεργείται συνεχής έρευνα με στόχο την καταγραφή και μελέτη των συνηθειών των πελατών που χρησιμοποιούν τα υβριδικά αυτοκίνητα της φίρμας.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Bentley, πάνω από το 90% των πελατών της πρώτης γενιάς της Bentayga Hybrid, χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση ή πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα, κινούμενοι ηλεκτροκίνητα (EV mode)  με τους μισούς από αυτούς να κάνουν συνεχώς διαδρομές περίπου 50 χιλιομέτρων.

Αυτό σημαίνει πως, σε πραγματικές συνθήκες, η πλειονότητα των διαδρομών, πραγματοποιούνται από τη δουλειά στο σπίτι και πίσω, ή προς το σχολείο και πάλι πίσω, γενικά σε μικρών αποστάσεων διαδρομές στις οποίες θα μπορεί να επιτευχθούν μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Με τη νέα Flying Spur Hybrid Odyssean Edition η Bentley θέλει να αποδείξει πως η κίνηση με υβριδικά αυτοκίνητα δεν σημαίνει, παράλληλα, συμβιβασμός στην πολυτέλεια και τις επιδόσεις.

Διαβάστε επίσης: Η στρατηγική της Bentley για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της μέχρι το 2030

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!