Η νέα ηλεκτρική Bentley ετοιμάζεται για… «πτήσεις»!

To πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Bentley δεν αστειεύεται και ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνιση του με ιπποδύναμη που ζαλίζει.

Η Bentley είναι έτοιμη να εντυπωσιάσει το κοινό της και όχι μόνο, λανσάροντας το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Με την ιπποδύναμη που διαθέτει, οριακά θα… «πετάξει», θυμίζοντας τον αρχικό χαρακτήρα της βρετανικής εταιρείας.

Άλλωστε, για όσους δεν το γνωρίζουν, η Bentley αρχικά κατασκεύαζε μηχανές πολεμικών αεροσκαφών, με αφορμή τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για να μη σας κρατάμε όμως άλλο σε αγωνία, ας μπούμε στο ψητό. Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley θα αποδίδει 1.400 ίππους! Με επιδόσεις που χτυπάνε κόκκινο: 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτο.

Η νέα ηλεκτρική Bentley ετοιμάζεται για…«επίγειες» πτήσεις!

Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας, Adrian Hallmark, το κύριο χαρακτηριστικό του νέου μοντέλου δεν θα είναι απλά η εξωφρενική επιτάχυνση. Ο ίδιος προτείνει μια λύση, κατά την οποία ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα αλλαγής του επιπέδου επιτάχυνσης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο πελάτης θα μπορεί να έχει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα. Ή μπορεί να αλλάξει σε 1,5 δευτερόλεπτο».

Bentley: Τεράστια επένδυση στην 3D εκτύπωση!

Με βάση την πλατφόρμα PPE

Σχετικά με το στυλ αμαξώματος δεν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες. Ωστόσο, οι φήμες κάνουν λόγο ότι θα είναι sedan. Επιπλέον, θα έχει ως βάση την πλατφόρμα PPE, την οποία ανέπτυξε η Audi.

Bentley: 5 νέα ηλεκτρικά μοντέλα από το 2025!

«Η πλατφόρμα μας δίνει την ίδια την τεχνολογία της μπαταρίας, τις μονάδες κίνησης, την αυτόνομη ικανότητα, τη δυνατότητα συνδεδεμένου αυτοκινήτου, τα συστήματα αμαξώματος και ορισμένες καινοτομίες σε αυτά», τόνισε ο Hallmark.

Ο δρόμος προς τον εξηλεκτρισμό… ταιριάζει στην Bentley

Ηλεκτρική Bentley από το 2025

Η νέα ηλεκτρική Bentley θα μπει στην παραγωγή στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Crewe της Αγγλίας το 2025. Αυτό, βέβαια, δεν είναι νέα πληροφορία. Άλλωστε, πρόσφατα η φίρμα ανακοίνωσε το λανσάρισμα 5 νέων ηλεκτρικών μοντέλων από το 2025 και έπειτα, στο πλαίσιο της στρατηγικής Beyond100.

Υπομονή, λοιπόν, για λίγα χρόνια ακόμα!

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!