Η νέα Mercedes-Benz CLE Coupé στην Ελλάδα

Η νέα CLE Coupé πάτησε πλέον σε Ελληνικό έδαφος και υπόσχεται έντονες συγκινήσεις από κάθε άποψη, όχι μόνο οδηγικά.

Ακούστε το άρθρο

Η νέα Mercedes CLE Coupé πάτησε σε Ελληνικό έδαφος και υπόσχεται συγκινήσεις από κάθε άποψη.

Το σπορ δίθυρο μοντέλο συνδυάζει τις αναλογίες ενός coupé με τη μοντέρνα γραμμή σχεδίασης της Mercedes-Benz. Έτσι δημιουργήθηκε η σιλουέτα της CLE Coupé, η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστές επιφάνειες με συνεχείς μεταβάσεις. Η  δυναμική και η κομψότητα αναδεικνύονται ακόμη εντονότερα από το πλάι. Χάρη στο χαμηλωμένο αμάξωμα με το μακρύ μεταξόνιο, τους κοντούς προβόλους και το μακρύ καπό.

Η βασική έκδοση, Avantgarde Line, έχει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών στον βασικό εξοπλισμό. Με τη γραμμή εξοπλισμού AMG Line οι ζάντες 19 ιντσών αποτελούν βασικό εξοπλισμό. Η μεγάλη ποικιλία από ζάντες αλουμινίου 18 έως 20 ιντσών και τα δέκα διαφορετικά χρώματα βαφής προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Η CLE Coupé διαθέτει προβολείς LED High Performance με νέα σχεδίαση τριπλού πυρσού για τα φώτα πορείας ημέρας, τα φώτα θέσης και τα φλας. Οι προβολείς Digital light προσφέρονται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Τα φώτα πορείας ημέρας έχουν ελλειπτικό σχήμα ενώ η βάση του προβολέα διαθέτει γαλάζιο φωτισμό που ενισχύει ακόμη περισσότερο τον δυναμισμό της.

Η νέα Mercedes-Benz CLE Coupé στην Ελλάδα
Mercedes-Benz CLE Coupé, Exterieur: AMG-Line, graphitgrau magno; Interieur: AMG-Line, Nappaleder Tonkabraun
Mercedes-Benz CLE Coupé, exterior: AMG line, graphite grey magno; interior: AMG line, nappa leather tonka brown

Εντός της καπίνας

Στο άνετο εσωτερικό υπάρχει μια αίσθηση σπορ πολυτέλειας. Η ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών και η κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών σε κατακόρυφη διάταξη κυριαρχούν. Ακόμα, οι επιβάτες έχουν στη διάθεση τους ατμοσφαιρικό φωτισμό σε 64 χρώματα. Αυτός ο φωτισμός είναι στη διακοσμητική λωρίδα του ταμπλό οργάνων, στις ποτηροθήκες της κεντρικής κονσόλας, στη μονάδα χειρισμού οροφής, στις χειρολαβές των θυρών, στη μονάδα ρύθμισης καθίσματος και τον μπροστινό χώρο ποδιών. Ενώ με τον προαιρετικό ατμοσφαιρικό φωτισμό plus, μια φωτεινή λωρίδα ξεκινά από την κεντρική κονσόλα και διατρέχει ολόκληρο το ταμπλό οργάνων φτάνοντας μέχρι κάτω από τους αεραγωγούς στα δύο άκρα του. Άλλη μία φωτεινή λωρίδα σε κάθε πόρτα διατρέχει το περίγραμμα των υποβραχιόνιων και τη γραμμή στη βάση των παραθύρων μέχρι τον χώρο των πίσω επιβατών, ενισχύοντας την αίσθηση της ευρυχωρίας.

Επιπλέον η CLE Coupé έχει ενσωματωμένα ηχεία στα καθίσματα. Δημιουργώντας έτσι μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία ήχου με Dolby Atmos κοντά στα αυτιά των επιβατών. Το premium αυτό ηχοσύστημα περιλαμβάνει 17 ηχεία.

Η CLE Coupé έχει περισσότερη νοημοσύνη και διαδραστικότητα από κάθε άλλο coupé της Mercedes-Benz. Αφού διαθέτει πολλές από τις ψηφιακές καινοτομίες της νέας E-Class. Όπως την τρίτη γενιά του συστήματος infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Το σύστημα infotainment MBUX, η φωνητική υποβοήθηση MBUX, το όργανο πολλαπλών ενδείξεων, η κεντρική οθόνη και η προαιρετική οθόνη Head-up display μοιράζονται έναν ισχυρό κεντρικό υπολογιστή. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η απόδοση, καθώς τα δεδομένα μεταδίδονται ταχύτερα. Ανάλογα με τη χώρα, χρησιμοποιείται μια μονάδα επικοινωνίας με τεχνολογία μετάδοσης 5G.

Mercedes: Αλλάζει σχήμα και τρόπο ονομασίας νέων μοντέλων

 

Το πρόγραμμα ψυχαγωγίας στη CLE Coupé είναι διαδραστικό και προσφέρει ξεχωριστή ψηφιακή εμπειρία. Ένα νέο επίπεδο συμβατότητας με Android επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών από ξένους παρόχους. Κατά την παρουσίαση στην αγορά, θα είναι διαθέσιμες κάποιες εφαρμογές. Όπως το «TikTok», το «Pocket Casts», το «Audials», το «Angry Birds», το «Webex», το «Zoom» και το πρόγραμμα περιήγησης «Vivaldi». Επιπλέον, περιλαμβάνεται προαιρετικά η πύλη ψυχαγωγίας ZYNC, η οποία προσφέρει streaming βίντεο, περιεχόμενο κατά παραγγελία, διαδραστικές εμπειρίες, τοπικά προγράμματα βίντεο, αθλητικά, ειδήσεις και πολλά άλλα. Διατίθενται ήδη περισσότερες από 30 υπηρεσίες streaming από γνωστούς παγκόσμιους, περιφερειακούς και τοπικούς συνεργάτες, ενώ ενσωματώνονται συνεχώς και άλλοι συνεργάτες και κανάλια. Το Mercedes me Store έχει ένα νέο App Store. Η προσφερόμενη ποικιλία θα διευρύνεται σταδιακά. Με αυτόν τον τρόπο, αυτό η CLE Coupé είναι πάντα ενημερωμένη και μπορεί να εξατομικευτεί.

Προσωποποιημένη και έξυπνη η CLE Coupé

Οι προσωπικές ρυθμίσεις δημιουργούνται εύκολα και απλά, με τους πελάτες να δημιουργούν ένα προσωπικό τους προφίλ και να το συγχρονίσουν με τον λογαριασμό Mercedes me. Με τη σάρωση ενός κωδικού QR μέσω της εφαρμογής Mercedes me app, το όχημα συνδέεται αυτόματα στον λογαριασμό. Και έχει δυνατότητα δημιουργίας έως επτά διαφορετικών προφίλ με συνολικά περίπου 800 παραμέτρους. Οι προσωπικές προτιμήσεις, όπως ο αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός και οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, μπορούν να μεταφερθούν στο αυτοκίνητο μέσω του προσωπικού προφίλ Mercedes me.

Η νέα CLE Coupé προσφέρει αναβαθμισμένες προσωπικές ρυθμίσεις με τις λεγόμενες «ρουτίνες». Οι οποίες έκαναν πρεμιέρα στη νέα E-Class και αυτοματοποιούν τις λειτουργίες άνεσης με βάση τις προσωπικές ανάγκες του καθενός με χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό σημαίνει ότι το όχημα μαθαίνει ποια συστήματα άνεσης χρησιμοποιεί συχνά ο οδηγός σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές και συνθήκες. Και τα θέτει αυτόματα σε λειτουργία. Οι εφαρμογές για πλοήγηση, ραδιόφωνο και τηλέφωνο προτείνουν ήδη συγκεκριμένες ενέργειες. Όπως έναν αριθμό τηλεφώνου ή κάποιον προορισμό που χρησιμοποιείται τακτικά μια συγκεκριμένη ώρα. Ενώ με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, προτείνονται αυτόματα περισσότερες από 20 άλλες λειτουργίες. Η Mercedes-Benz αποκαλεί αυτές τις λειτουργίες «Magic Module».

Η τιμή της νέας CLE Coupé αρχίζει από τις 64.630 ευρώ.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

 

abb_img