Η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe μας αποκαλύπτεται!

Η Mercedes-Benz GLC Coupe συμπληρώνει την γκάμα της GLC, διαθέτοντας πολυτέλεια, απαράμιλλη εμφάνιση και οικολογική συνείδηση.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε την Coupe εκδοχή της GLC, η οποία εντυπωσιάζει με το καλλίγραμμο αμάξωμά της. Ωστόσο, όπως ήταν φυσικό, η νέα GLC Coupe ενσωματώνει αρκετά από τα σχεδιαστικά στοιχεία τα οποία συναντάμε στη σειρά C-Class. Φυσικά, το σημείο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η γραμμή της οροφή της, ιδιαιτέρα στο πίσω μέρος.

Στο εμπρός τμήμα, τα φωτιστικά σώματα είναι νέας και στενότερης σχεδίασης, ενώ ανάλογες αλλαγές έχουν δεχθεί και τα πίσω φανάρια. Η νέα γενιά της GLC Coupe έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις, με το μήκος να είναι αυξημένο κατά 31 χιλιοστά και το ύψος κατά 55 χιλιοστά. Ωστόσο, το πλάτος του νέου μοντέλου παραμένει ίδιο με την προγενέστερη GLC Coupe.

Mercedes-Benz GLE: Φύσηξε υβριδικός άνεμος!

Στο εσωτερικό του πολυτελούς SUV οι επεμβάσεις από τη γερμανική μάρκα είναι πιο εμφανείς. Πιο συγκεκριμένα, εκεί συναντάμε μία νέα αιωρούμενη οθόνη στη θέση του πίνακα οργάνων, διάστασης 12,3 ιντσών. Την ίδια λογική ακολουθεί και η κεντρική οθόνη των 11,9 ιντσών, η οποία δείχνει να αιωρείται πάνω από την κεντρική κονσόλα. Ωστόσο, για καλύτερη οπτική, είναι ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό.

Τελευταίας γενιάς είναι και το σύστημα MBUX, το οποίο προσφέρει λειτουργία πλοήγησης πλήρους οθόνης. Μάλιστα, μπορεί να συνδυαστεί προαιρετικά με το ηχοσύστημα Burmester, για μία εντυπωσιακή ακουστική εμπειρία, με συνολική ισχύ 710 Watt.

Mercedes-Benz A-Class: Αυτές είναι οι τιμές της!

Η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe μας αποκαλύπτεται!

Τα ήπια υβριδικά και Plug-in συστήματα κίνησης της Mercedes-Benz GLC Coupe

Η νέα Mercedes-Benz διαθέτει τέσσερα ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης και τρία Plug-in Hybrid. Επιπλέον, η γκάμα των ήπια υβριδικών συστημάτων συνδυάζει δύο κινητήρες βενζίνης και δύο diesel, ενώ αυτή των Plug-in διαθέτει δύο βενζίνης και έναν diesel. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η χωρητικότητα των θερμικών μοτέρ είναι 2,0 λίτρα.

Ο βενζινοκινητήρας των δύο ήπια υβριδικών εκδόσεων αποδίδει 204 και 258 ίππους ενώ ο πετρελαιοκινητήρας προσφέρει 197 και 269 ίππους. Επιπλέον, το ήπια υβριδικό σύστημα των 48V προσθέτει επιπλέον 23 ίππους και 200 Nm ροπής.

Mercedes-Benz: Μεγάλη επένδυση στην ηλεκτροκίνηση!

Η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe μας αποκαλύπτεται!

Στην πλευρά των Plug-in Hybrid εκδόσεων, οι δύο βενζινοκίνητες εκδοχές αποδίδουν 204 και 252 ίππους, ενώ αυτή του diesel προσφέρει 197 ίππους. Επιπλέον, υπάρχει ένα ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 100 kW, ο οποίος αναλαμβάνει την κίνηση των τροχών στον εμπρός άξονα. Έτσι, η συνδυαστική απόδοση των βενζινοκίνητων εκδόσεων είναι 313 και 381 ίπποι αντίστοιχα, καθώς και 335 ίπποι και το diesel υβριδικό σύνολο.

Mercedes-Benz eSprinter: 475 χιλιόμετρα με μία φόρτιση!

Η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe μας αποκαλύπτεται!

Με ηλεκτρική αυτονομία έως 131 χιλιόμετρα

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ηλεκτρική αυτονομία των Plug-in Hybrid επιλογών της GLC Coupe είναι 131 χιλιόμετρα για τα βενζινοκίνητα μοντέλα και 130 χιλιόμετρα για το diesel. Μάλιστα, για την εν λόγω αυτονομία, υπεύθυνη είναι μία μπαταρία με χωρητικότητα 31,2 kWh, που δίνει ενέργεια στο σύστημα.

Στην Ελλάδα, η Mercedes-Benz θα λανσάρει τη νέα GLC Coupe τον Απρίλιο, παράλληλα με την ανακοίνωση των τιμών της. Ωστόσο, οι πρώτες παραδόσεις στους ιδιοκτήτες τους θα λάβουν χώρα στις αρχές του καλοκαιριού.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!