Η Nissan διακρίθηκε στη λίστα CDP για την κλιματική αλλαγή και τη ασφάλεια των υδάτων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που λάβαμε την πιστοποίηση στη λίστα A, στις δύο κατηγορίες.

Η ετήσια περιβαλλοντική αναφορά και βαθμολόγηση του διεθνή μη κερδοσκοπικού περιβαλλοντικού οργανισμού CDP αναγνωρίζεται ευρέως ως το χρυσό πρότυπο για την εταιρική περιβαλλοντική διαφάνεια.

Η κλιματική αλλαγή και η λειψυδρία είναι μεταξύ των τεσσάρων βασικών τομέων που εστιάζει το Nissan Green Program, το ενδιάμεσο περιβαλλοντικό σχέδιο της Nissan.

Η Nissan δεσμεύεται και επικεντρώνεται στη διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων και ευκαιριών, σε ολόκληρη την αλυσίδα των δραστηριοτήτων της.

Οι προσπάθειες της Nissan για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της ασφάλειας των υδάτων, της εξασφάλισαν μια θέση στην περίφημη λίστα «A» του διεθνή μη κερδοσκοπικού περιβαλλοντικού οργανισμού για δεύτερη φορά από το οικονομικό έτος 2019.

Ο CDP επαίνεσε την Nissan για ενέργειες όπως:

  • Την Επιτροπή Παγκόσμιας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και τις περιφερειακές επιτροπές για την ολοκληρωμένη διαχείριση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της ασφάλειας των υδάτων, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων
  • Το σύστημα απολαβών στελεχών, το οποίο βασίζεται σε δείκτη κλιματικής αλλαγής
  • Τον στόχο της ουδετερότητας άνθρακα για το 2050, που έχει τεθεί για τις λειτουργίες και τον κύκλο ζωής των προϊόντων Nissan
  • Τον κόμβο ηλεκτρικών οχημάτων EV36Zero, που αποτελεί το πρώτο οικοσύστημα παραγωγής EV στον κόσμο και για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα ΕΔΩ.
  • Επίσης, τον στόχο μείωσης NiCO2 του 2030, ο οποίος ευθυγραμμίζεται με την πρωτοβουλία Science Based Target
  • Την αξιολόγηση του κινδύνου για το νερό, σε εγκαταστάσεις παραγωγής παγκοσμίως
  • Τα πρότυπα διαχείρισης των υδάτων αποχέτευσης που είναι αυστηρότερα από τους κανονισμούς και τη διασφάλιση ελέγχου ποιότητας του νερού
  • Την συνεργασία με την τοπικές κοινότητες που στοχεύει στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του υδάτινου περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις παραγωγής

Makoto Uchida: Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που λάβαμε την πιστοποίηση στη λίστα A, στις δύο κατηγορίες.

Μέσω του προγράμματος Nissan Green, οι εργαζόμενοί μας μειώνουν σταθερά τις εκπομπές CO36του κύκλου ζωής από τα οχήματά μας, βελτιώνουν την απόδοση ανακύκλωσης των λυμάτων και μειώνουν την πρόσληψη νερού στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας.

Μαζί με τους προμηθευτές μας, τους εταίρους μας και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας και να εργαζόμαστε για να προσφέρουμε μεγαλύτερη αξία στην κοινωνία».

«Race to Zero»

Η Nissan συμμετείχε στην εκστρατεία «Race to Zero» που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, επιταχύνοντας τους στόχους της εταιρείας για πλήρη «εξηλεκτρισμό», ηλεκτροκίνηση και ουδετερότητα άνθρακα.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία συμμετείχε στην πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), ως προαπαιτούμενο για συμμετοχή στην καμπάνια.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!