Η Nissan επενδύει 1 δισ. λίρες στο σχέδιο EV36 Zero

Η Nissan αποκάλυψε το EV36 Zero, έναν εμβληματικό κόμβο ηλεκτρικών οχημάτων που δημιουργεί το πρώτο παγκόσμιο οικοσύστημα παραγωγής EV.

Η Nissan αποκάλυψε το σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας με την ονομασία EV36 Zero. Αυτό περιλαμβάνει έναν εμβληματικό κόμβο ηλεκτρικών οχημάτων. Η συνολική επένδυση αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο λίρες δημιουργώντας το πρώτο παγκόσμιο οικοσύστημα παραγωγής EV.

Το Nissan EV36 Zero είναι στην καρδιά του πρωτοποριακού εργοστασίου στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου επιταχύνοντας την προσπάθεια της εταιρείας για ουδετερότητα άνθρακα. Επιπλέον, θα εδραιώσει μια νέα, ολιστική λύση 360 μοιρών για την αυτοκίνηση με μηδενικές εκπομπές.

Το έργο μετασχηματισμού ξεκίνησε με μια αρχική επένδυση 1 δισ. λιρών από την Nissan και τους συνεργάτες της. Πιο συγκεκριμένα, την Envision AESC, έναν παγκόσμιο παίκτη που διαθέτει  κορυφαία τεχνολογία στις μπαταρίες και του δημοτικού συμβούλιου του Sunderland.

Αποτελούμενο από τρεις διασυνδεδεμένες πρωτοβουλίες, το Nissan EV36 Zero συγκεντρώνει τα ηλεκτρικά οχήματα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την παραγωγή μπαταριών, δημιουργώντας ένα προσχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Βασιζόμενα στην πλούσια ιστορία των 35 χρόνων της Nissan στην κατασκευαστική αριστεία του Sunderland, τα έργα που ανακοινώθηκαν αντιπροσωπεύουν 6.200 θέσεις εργασίας στην Nissan και τους προμηθευτές της στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 900 νέων θέσεων στην Nissan και 750 νέων θέσεων εργασίας της Envision AESC στην νέα της έξυπνη μονάδα μπαταριών χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Μακροπρόθεσμα, το μετασχηματιστικό έργο εκσυγχρονίζει και επεκτείνει την παραγωγική ικανότητα της Nissan σε EVs, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Envision AESC, ο βραχίονας της παγκόσμιας εταιρείας πράσινης τεχνολογίας της Envision Group, θα αναπτύξει την ενσωματωμένη έξυπνη τεχνολογία AIoT για την παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας, της κατασκευής και της συντήρησης στο νέο της Gigafactory, επιτρέποντάς της να αυξήσει γρήγορα την παραγωγή και να παρέχει μπαταρίες που θα τροφοδοτούν έως 100.000 ηλεκτρικά οχήματα Nissan, το χρόνο.

H Nissan ανακοίνωσε ένα νέο ηλεκτρικό crossover νέας γενιάς

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της επένδυσης ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών, η Nissan θα επενδύσει έως και 423 εκατομμύρια λίρες για να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό όχημα νέας γενιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με βάση την τεχνογνωσία της Nissan στα crossovers και την παγκόσμια επιτυχία του Nissan LEAF, το νέο όχημα θα διαθέτει το στυλ, την αποδοτικότητα και την τεχνολογία μπαταρίας της επόμενης γενιάς, καθιστώντας ακόμη πιο προσιτή τη μετάβαση στην ηλεκτρική οδήγηση.

Σχεδιασμένη για την παγκόσμια αγορά, η παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου θα εξαχθεί στις ευρωπαϊκές αγορές. Όπου παραδοσιακά τις εξυπηρετεί το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland.

Το νέο crossover θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Alliance CMF-EV. Η προβλεπόμενη παραγωγική ικανότητα που θα φτάνει έως τα 100.000 οχήματα.

Η παραγωγή στο Sunderland θα δημιουργήσει 909 νέες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο. Όπως επίσης και με περισσότερες από 4.500 στην αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου. Παράλληλα, διασφάλισε άλλες 75 θέσεις εργασίας στην Έρευνα και Ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης: Η Nissan θέτει στόχους για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα για το 2050

Με το έργο μετασχηματισμού, η συνολική κεφαλαιουχική επένδυση της Nissan στο εργοστάσιο ξεπερνά τα 5 δισ. λίρες και επιπλέον περιλαμβάνει:

  • Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της Nissan στο Cranfield του Bedfordshire
  • Υποστήριξη στους προμηθευτές του Ηνωμένου Βασιλείου για την μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα
  • Ανταγωνιστικότητα και περιβαλλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεων
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων στο εργατικό δυναμικό της Nissan για μελλοντικές τεχνολογίες

Makoto Uchida: Το έργο θα επιταχύνει σημαντικά τις προσπάθειές μας στην Ευρώπη για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, δήλωσε:

«Αυτό το έργο είναι μέρος των πρωτοποριακών προσπαθειών της Nissan για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων μας.

Η ολοκληρωμένη προσέγγισή μας δεν περιλαμβάνει μόνο την ανάπτυξη και παραγωγή EVs. Αλλά και τη χρήση ενσωματωμένων μπαταριών για την αποθήκευση ενέργειας και την  επαναχρησιμοποίησή τους για δευτερεύοντες σκοπούς.

Ανακοινώνουμε αυτό το έργο μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις που διεξήχθησαν στις ομάδες μας, γνωρίζοντας ότι  θα επιταχύνει σημαντικά τις προσπάθειές μας στην Ευρώπη για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα.

Η Nissan θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της στον εξηλεκτρισμό για να γίνει μια εταιρεία που θα παρέχει αξία στους πελάτες της και στην κοινωνία».

Μπόρις Τζόνσον: Σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους εργαζόμενους

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε:

«Η ανακοίνωση της Nissan για την κατασκευή του νέας γενιάς ηλεκτρικού οχήματος της στο Sunderland, παράλληλα με ένα νέο Gigafactory από την Envision-AESC, είναι μια σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους εργαζόμενους με υψηλή εξειδίκευση στα Βορειοανατολικά.

Δεσμεύσεις όπως αυτές αποτελούν παράδειγμα της ικανότητάς μας για τη δημιουργία εκατοντάδων πράσινων θέσεων εργασίας. Όπως επίσης και την ενίσχυση της βρετανικής βιομηχανίας. Επιτρέποντας παράλληλα στους ανθρώπους να ταξιδεύουν με προσιτό και βιώσιμο τρόπο, εξαλείφοντας την επιβάρυνση που οδηγεί στην κλιματική αλλαγή».

Ashwani Gupta: Το Nissan EV36 Zero θα ορίσει για όλους έναν οδικό χάρτη, για το μέλλον

Κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης του Nissan EV36 Zero στο εργοστάσιο του Sunderland, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Ashwani Gupta, δήλωσε:

«Αυτή είναι μια μέρα-ορόσημο για την Nissan, τους συνεργάτες μας, το Ηνωμένο Βασίλειο και την αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της.

Chief Operating Officer Ashwani Gupta

Το Nissan EV36 Zero θα μεταμορφώσει την ιδέα του τι είναι δυνατό για τη βιομηχανία μας. Ενώ θα ορίσει για όλους έναν οδικό χάρτη, για το μέλλον.

Φτάσαμε σε ένα νέο σύνορο με το Nissan LEAF, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής στον κόσμο. Τώρα, με τους συνεργάτες μας, η Nissan θα πρωτοπορήσει στην επόμενη φάση της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς επιταχύνουμε προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό και την ουδετερότητα του άνθρακα».

Διαβάστε επίσης: Το νέο Nissan Qashqai έρχεται στην Ελλάδα καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

abb_img
spot_img