Η παραδεισένια Rolls-Royce Arcadia Droptail

Η Rolls-Royce αποκάλυψε την Arcadia, την τρίτη προσαρμοσμένη δημιουργία Droptail που είναι πραγματικά εκπληκτική.

Ακούστε το άρθρο

Η Rolls-Royce αποκάλυψε την Arcadia, την τρίτη προσαρμοσμένη δημιουργία Droptail που είναι πραγματικά εκπληκτική.

Η βρετανική μάρκα Rolls-Royce μας αποκάλυψε την προτελευταία δημιουργία Droptail, με το όνομα Arcadia. Το όνομα προέρχεται από την Ελληνική Αρκαδία, που στην μυθολογία και περιγράφει έναν επίγειο παράδεισο. Ολόκληρο το αυτοκίνητο έχει θέμα την αγνότητα και τη διακριτική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απλοϊκή. Όπως περιμένουμε από ένα αυτοκίνητο που έρχεται μετά το υπέροχο Amethyst Droptail και το πρώτο Droptail μοντέλο La Rose Noire, υπάρχουν πολλές εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Τέτοιες που μπορούν να κάνουν ένα κανονικό Rolls-Royce όπως το Spectre να φαίνεται σαν συνηθισμένο αυτοκίνητο.

Η Rolls-Royce Arcadia Droptail έχει κινητήρα 6.75 λίτρων, twin-turbo V12 με ισχύ 593 ίππων. Έχει αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και η τιμή του εκτιμάται κοντά στα 30 εκατομμύρια δολλάρια.

Εξαιρετικό εξωτερικό

Το Rolls-Royce Coachbuild, το τμήμα που είναι υπεύθυνο για τις δημιουργίες Droptail, Sweptail και Boat Tail, είναι πίσω από τη δημιουργία του χρωματισμού του Arcadia. Ο πελάτης ζήτησε ένα «διαχρονικό λευκό» που θα μοιάζει απλό με την πρώτη ματιά. Αλλά θα εμφανίζει περισσότερη πολυπλοκότητα κάτω από φυσικό φως. Έτσι οι σχεδιαστές του Coachbuild έβαψαν το αμάξωμα σε λευκό χρώμα, εμπλουτισμένο με σωματίδια αλουμινίου και γυαλιού. Και δημιούργησαν ένα χρώμα που δημιουργεί την αίσθηση τεράστιου βάθους. Αυτό έγινε, εν μέρει, επειδή έβαλαν μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα σωματιδίων στο βάψιμο.

Η Rolls-Royce σημειώνει ότι, αντίθετα με όλα τα άλλα Droptail μοντέλα (συμπεριλαμβανομένου του τέταρτου που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα), τα χαμηλά τμήματα από ανθρακονήματα δεν είναι άβαφα. Αντ’ αυτού, αυτές οι περιοχές είναι βαμμένα με ένα ασημί χρώμα που δημιουργήθηκε από το τμήμα Bespoke. Αλλά στις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα αυτά τα τμήματα δεν φαίνονται να έχουν ασημί χρώμα.

Άψογο εσωτερικό

Όπως και με τις άλλες κατασκευές Droptail, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι οι ξύλινες επιφάνειες, που έχουν πάνω τους 8.000 εργατοώρες. Λεπτομέρεια, το ειδικής κατασκευής ρολόι, που έχουν και τα άλλα δύο Droptail. Αυτό έχει ενσωματωθεί στο ταμπλό από ξύλο Santos Straight Grain στο ταμπλό. Και η Rolls-Royce το περιγράφει ως το πιο πολύπλοκο που έχει δημιουργήσει ποτέ. Με τη συναρμολόγηση του να παίρνει πέντε μήνες για να ολοκληρωθεί. Χρόνος που προστέθηκε στα δύο χρόνια που πήρε η ανάπτυξη του ρολογιού. Όλο αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά θα δούμε το γεωμετρικό σχέδιο guilloche που έχει 119 τμήματα.

Το κόστος του αυτοκινήτου δεν αποκαλύφθηκε, αλλά σίγουρα είναι ένα από τα πιο ακριβά Rolls-Royce που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Η παραδεισένια Rolls-Royce Arcadia Droptail

Η Rolls-Royce Coachbuild

Η Rolls-Royce Coachbuild είναι ένα εξατομικευμένο τμήμα εντός της βρετανικής υπερπολυτελούς μάρκας. Που επιτρέπει στους πελάτες να δημιουργήσουν μοναδικά μοντέλα που δεν μοιάζουν με κανένα άλλο. Αυτά δεν είναι κάποια μοντέλα παραγωγής με φανταχτερές λεπτομέρειες. Αλλά πραγματικά μοναδικά έργα τέχνης για τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Μάλιστα, σύμφωνα με τον CEO της Rolls-Royce Torsten Muller-Otvos, μόνο οι καλύτεροι πελάτες της μάρκας μπορούν να κατασκευάσουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Η Rolls-Royce προσεγγίζει επιλεγμένους πελάτες, συγκεκριμένα εκείνους που «έχουν μια συγκεκριμένη κατανόηση του τι σημαίνει να δημιουργία ένα αυτοκίνητο». Και ο πελάτης αποφασίζει τί αυτοκίνητο θέλει να «χτίσει». «Είμαστε σε στενή επαφή με τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Γνωρίζω πολλούς από αυτούς [προσωπικά]. Η μάρκα γνωρίζει κάθε πελάτη σε όλο τον κόσμο,» εξηγεί ο Muller-Otvos. «Γνωρίζουμε ποιος μπορεί να είναι πιθανός πελάτης ενός Rolls-Royce Coachbuild. Επίσης ανταμείβουμε κάποιους επί χρόνια πιστούς πελάτες μας».

Πηγή: carbuzz.com

abb_img