Η Renault επενδύει στις νέες τεχνολογίες και τα υβριδικά οχήματα

Έμφαση στην τεχνολογία E-Tech και στις υβριδικές εκδόσεις θα δώσει η Renault, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος συστημάτων πρόωσης Gilles Le Borgne.

Ο τελευταίος, αποκάλυψε, μάλιστα ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα σταματήσει σταδιακά την εξέλιξη των πετρελαιοκινητήρων, ωστόσο, θα συνεχίσει να τους διαθέτει.

Η στρατηγική επιλογή της Renault είναι να στρέψει το ενδιαφέρον στις νέες τεχνολογίες και δη, τις υβριδικές. Πρόκειται για μια «τάση» που εδραιώνεται ολοένα και περισσότερα στον χώρο των αυτοκινητοβιομηχανιών και κερδίζει «θιασώτες».

Το όραμα της Renault για το ηλεκτρικό Megane είναι το eVision

Nα θυμίσουμε ότι η Renault παρουσίασε πρόσφατα το concept Megane eVision, που αποτελεί την πρόταση της Renault για το αμιγώς ηλεκτρικό Megane, το οποίο και θα λανσάρει στις αγορές προς τα τέλη του 2021.

Το πρωτότυπο, που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-EV, λειτουργεί ως η βάση για τη νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων της γαλλικής εταιρείας.

Το eVision φέρει στον μπροστινό άξονα ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 160 kW (218 PS) που τροφοδοτείται με ενέργεια από μια μπαταρία 60 kWh (400 V).

Η αυτονομία του αυτή φτάνει τα 450 χιλιόμετρα σε κύκλο WLTP.