Η Rolls-Royce Spectre «ηλεκτρίζει» τη Γαλλική Ριβιέρα!

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Rolls-Royce Spectre βρέθηκε στη Γαλλική Ριβιέρα, για τις τελευταίες δοκιμές πριν την επίσημη παρουσίασή της.

Ακούστε το άρθρο

H πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Rolls-Royce Spectre κυκλοφορεί… καμουφλαρισμένη για τις απαραίτητες και ταυτόχρονα εξαντλητικές δοκιμές της. Το πολυτελές μοντέλο μάγεψε την Κυανή Ακτή, γνωστή και ως Γαλλική Ριβιέρα, πραγματοποιώντας τις καθιερωμένες καλοκαιρινές δοκιμές εξέλιξης.

Η πρώτη φάση των δοκιμών της ολοκληρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, στην πόλη Arjeplog στη Σουηδία. Η βρετανική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι η διαδικασία εξέλιξης περιλαμβάνει έναν κύκλο 2,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων σε διάφορα σημεία του πλανήτη, ώστε να είναι στην άριστη κατάσταση, πριν την δούμε στους δρόμους στα τέλη του 2023.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, θα χρησιμοποιεί την αλουμινένια πλατφόρμα Architecture of Luxury, η οποία προορίζεται για να φιλοξενεί και ηλεκτρικά μοντέλα. Σχετικά, με τη σχεδίασή της γνωρίζουμε ελάχιστα, καθώς το καμουφλάζ κρύβει τις λεπτομέρειες.

H Rolls-Royce Spectre τεστάρει τις αντοχές της στα χιόνια!

Με νέα ανάρτηση η ηλεκτρική RollsRoyce Spectre

Στο νέο ηλεκτρικό μοντέλο ξεχωρίζει η νέα ανάρτηση, η οποία εξασφαλίζει κορυφαία άνεση και απόδοση. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα εφοδιάσει το μοντέλο με μία νέα ενεργή ρύθμιση που θα ελέγχεται από υπολογιστή.

Η συγκεκριμένη θα αποσυνδέει τις μπροστινές και πίσω αντιστρεπτικές ράβδους, όταν το αυτοκίνητο θα είναι εν κινήσει, έτσι ώστε να περάσει από κάποιο δύσκολο σημείο. Στη συνέχεια, θα τις επανασυνδέει αμέσως και θα ενεργοποιεί την τετραδιεύθυνση στις στροφές.

Όπως αναφέρει και η μάρκα, το νέο μοντέλο θα διαθέτει καλύτερη στρεπτική ακαμψία κατά 30% σε σχέση με σημερινά μοντέλα της. Όπως επίσης και κορυφαία αεροδυναμική απόδοση, αφού ο συντελεστής οπισθέλκουσας της Spectre είναι 0,25 Cd.

Rolls-Royce Spectre EV: Νέο ηλεκτρικό με νέο… αγαλματίδιο

Σε δύο φάσεις οι δοκιμές της

Επιπλέον, η ηλεκτρική Spectre έχει στο πρόγραμμα να διανύσει συνολικά 625.000 χιλιόμετρα στις απαιτητικές διαδρομές της Κυανής Ακτής. Η εν λόγω φάση δοκιμών έχει δύο μέρη, ξεκινώντας από το Autodrome de Miramas.

Πρόκειται για μία υπερσύγχρονη εγκατάσταση δοκιμών και ανάπτυξης οχημάτων, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 60 χιλιόμετρα κλειστών διαδρομών και 20 διαφορετικές πίστες δοκιμών, οι οποίες καλύπτουν μια επιφάνεια 1.198 στρεμμάτων.

Hyundai και Rolls-Royce θα… «πετάξουν» παρέα!

Η δεύτερη φάση θα λάβει χώρα στην ύπαιθρο της Προβηγκίας, γύρω από το Autodrome de Miramas.

Τέλος, το νέο ηλεκτρικό έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής μόλις το 40% των δοκιμών του, όπως ανέφερε η μάρκα. Άρα έχει ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά του, μέχρι να είναι παντελώς έτοιμο και να ηλεκτρίσει τους δρόμους.

abb_img