Η SeaBubbles λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό θαλάσσιο ταξί στη Γαλλία

Το Bubble Taxi είναι το ηλεκτρικό θαλάσσιο ταξί της εταιρείας SeaBubbles και θα αναλάβει τις μετακινήσεις στη Λίμνη Annecy, στη Γαλλία.

Ένα νέο ηλεκτρικό θαλάσσιο σκάφος έλαβε πιστοποίησή και είναι έτοιμο να… σαλπάρει. Πιο συγκεκριμένα, το νέο υδροπτέρυγο της γαλλικής μάρκας SeaBubbles, με την ονομασία Bubble Taxi θα αναλάβει τις μετακινήσεις στη Λίμνη Annecy της Γαλλίας.

Ειδικότερα, το θαλάσσιο ταξί θα εκτελεί 8 διαδρομές την ημέρα για διάστημα 2 μηνών, από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου. Η εν λόγω πρωτοβουλία θα εξοικονομήσει περίπου 100 τόνους εκπομπών CO2 στη Λίμνη, συγκριτικά με τα σκάφη εσωτερικής καύσης.

Η γαλλική start-up εταιρεία θέλει να προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς με μηδενικές εκπομπές CO2, στοχεύοντας προφανώς σε πράσινες μετακινήσεις. Το Bubble Taxi έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2017 ως πιλοτικό ηλεκτρικό υδροπτέρυγο θαλάσσιο ταξί στο Παρίσι. Το 2018, ξεκίνησε τη φάση δοκιμών του, ενώ πλέον είναι διαθέσιμο και στο κοινό.

To Millikan Boats M9 αυστηρά με ηλιακή ενέργεια

Το Bubble Taxi δεν… βιάζεται

Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πολλές πληροφορίες για τις τεχνικές προδιαγραφές του ηλεκτρικού σκάφους. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι διαθέτει 5 θέσεις, λειτουργεί πλήρως με μπαταρία και ταξιδεύει με ταχύτητα πλεύσης 22 χλμ./ώρα. Με λίγα λόγια είναι ιδανικό για περιοχές, όπου δεν είναι απαραίτητη η υψηλή ταχύτητα.

Επιπλέον, το ηλεκτρικό ταξί χρησιμοποιεί ένα σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης και φτερά υδροπτέρυγου για να ανυψωθεί έξω από το νερό. Έτσι, μειώνει σημαντικά την αντίσταση, ενώ παράλληλα ενισχύει την ταχύτητα.

Waterdom: Ηλεκτρικές σανίδες eFoil για ατελείωτη διασκέδαση!

Ο πρόεδρος του Grand Annecy, Frédérique Lardet, δήλωσε:

«Αυτή η πρωτοβουλία σηματοδοτεί την έναρξη ενός σημαντικού νέου σταδίου από τότε που οι ομάδες SeaBubbles εντάχθηκαν στην επικράτειά μας. Δεσμευόμαστε να πειραματιστούμε με λύσεις επόμενης γενιάς. Αυτό το πιλοτικό έργο για την υδάτινη κινητικότητα χωρίς άνθρακα, είναι πηγή έμπνευσης για την επινόηση των αυριανών λύσεων κινητικότητας».

Frauscher x Porsche 850 Fantom Air: Σκάφος α λα Macan!

Νέα ηλεκτρικά σκάφη της SmartBubbles στον ορίζοντα

Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι μετά την κυκλοφορία του Bubble Taxi, η εταιρεία θα αναπτύξει και το SmartBubbles, ένα μεγαλύτερο ηλεκτρικό θαλάσσιο ταξί. Αυτό θα μπορεί να φιλοξενήσει 8 έως 12 άτομα.

Τέλος, μία δεύτερη έκδοση του SeaBubbles είναι σε φάση εξέλιξης, η οποία διαθέτει μπαταρία που φορτίζει σε μόλις 4 λεπτά.

abb_img
spot_img