Η Siemens θα κατασκευάσει 1 εκατομμύριο φορτιστές EV για τις ΗΠΑ έως το 2025

Η Siemens αναφέρει ότι θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ για την υποστήριξη της υποδομής της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Διαβάστε επίσης: Η ασύρματη λύση φόρτισης EV για αυτοκινητόδρομους στην Ιντιάνα των ΗΠΑ

Η σειρά των εμπορικών και οικιακών φορτιστών EV, VersiCharge, θα είναι το κλειδί για τη Siemens, η οποία ετοιμάζεται να κατασκευάσει πάνω από ένα εκατομμύριο φορτιστές για τις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η Siemens δεσμεύεται να επιταχύνει την ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ

siemens ev charging

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Siemens σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο. Η εγκατάσταση αυτού του εργοστασίου θα αποτελέσει τον τρίτο κόμβο της γερμανικής εταιρείας στις ΗΠΑ ενώ η ίδια εκτιμά ότι θα υποστηρίξει 100 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο παραγωγής καθώς και στην περιφερειακή αλυσίδα εφοδιασμού.

Ενώ δεν έχει καταστεί σαφές το πόσα χρήματα θα διαθέσει η εταιρεία για την επίτευξη αυτού του σκοπού, η Siemens έχει δει να αυξάνεται η συμμετοχή της στην αμερικανική αγορά, εξαιτίας των αποφάσεων της διοίκησης του Προέδρου Μπάιντεν.

«Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι από τη συνεχιζόμενη δέσμευση από τη διοίκηση και την έγκριση της Γερουσίας για ένα ιστορικό νομοσχέδιο σχετικά με την υποδομή αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει επένδυση 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η Siemens απαντά στο κάλεσμα για επιτάχυνση της ανάπτυξης της υποδομής για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ», δήλωσε ο John DeBoer, επικεφαλής των λύσεων Siemens eMobility και Future Grid Business στη Βόρεια Αμερική.

Η εταιρεία νωρίτερα φέτος είχε επίσης ανακοινώσει σχέδια για την δημιουργία του “πράσινου” στόλου της και την δημιουργία υποδομής φόρτισης στις εγκαταστάσεις της στην Αμερική έως το 2030.

Ταυτόχρονα, οι κατασκευαστές οχημάτων όπως η Penske, εταιρεία μίσθωσης φορτηγών με περισσότερα από 370.000 οχήματα, βασίζονται στην τεχνολογία φόρτισης Siemens EV, για βαρέως τύπου οχήματα. Αυτός ο εξοπλισμός φόρτισης DC παραδίδεται μέσω της Siemens Smart Infrastructure, μιας επιχειρηματικής μονάδας που κυκλοφόρησε πρόσφατα τον πρώτο της φορτιστή υψηλής ισχύος που ονομάζεται Sicharge D.

Δημιουργία καταστημάτων Siemens στις ΗΠΑ

siemens ev charging

Για να επιτύχει τον στόχο παραγωγής ενός εκατομμυρίου φορτιστών VersiCharge στις ΗΠΑ, η εταιρεία σχεδιάζει να εντοπίσει φέτος μία κατάλληλη τοποθεσία από όπου να μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή φορτιστών AC στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του 2022.

Το εργοστάσιο θα χρησιμεύσει ως αντίστοιχο των υφιστάμενων δραστηριοτήτων στο Wendell της Βόρειας Καρολίνας, λέει η Siemens, όπου η εταιρεία κατασκευάζει τις προαναφερθείσες λύσεις φόρτισης για λεωφορεία, φορτηγά και ηλεκτρικά οχήματα βαρέως τύπου.

Οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις της Siemens στο Τέξας, στην Καλιφόρνια και στη Νότια Καρολίνα αναπτύσσουν έτοιμο εξοπλισμό και τεχνολογία ηλεκτρικής υποδομής που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι συνδυάζεται άψογα με τις λύσεις φόρτισης.

Τέλος, η Siemens διευθύνει μια έδρα έρευνας και ανάπτυξης στο Peachtree Corners της Γεωργίας, προκειμένου να διερευνήσει περεταίρω τις λύσεις eMobility.

Οι υπάρχουσες λύσεις Siemens eMobility

Siemens mobility

Οι υπάρχουσες λύσεις Siemens eMobility, όπως οι εν λόγω φορτιστές AC και DC, αποτελούν το χαρτοφυλάκιο Siemens «PlugtoGrid».

Οι λύσεις επιτρέπουν την αποτελεσματική αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξηγεί η Siemens.

Εκτός από τον εξοπλισμό φόρτισης, η εταιρεία ξεκίνησε επίσης φέτος το νέο Enterprise Charging Network που αφορά στους εταιρικούς πελάτες.

Διαβάστε επίσης: Ανακαλύψτε όλα τα “μυστικά” σχετικά με την φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Siemens προσφέρει την συγκεκριμένη υπηρεσία μόνο στην Ευρώπη και μένει να δούμε αν θα επεκταθεί στις ΗΠΑ στο άμεσο μέλλον.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!