Η Skoda στρέφεται στη βιώσιμη κινητικότητα!

Η Skoda παρουσίασε το πλάνο της για τη βιώσιμη κινητικότητα, το οποίο εστιάζει στην ηλεκτροκίνηση και στην κλιματικά ουδέτερη παραγωγή.

Ακούστε το άρθρο

Η στρατηγική «NEXT LEVEL – SKODA STRATEGY 2030» αφορά τα μελλοντικά βήματα της Skoda. Η εν λόγω στρατηγική στοχεύει σε ένα βιώσιμο μέλλον, το οποίο επεκτείνει την ηλεκτροκίνηση και προωθεί τις μηδενικές εκπομπές CO2 κατά την παραγωγή. Επιπλέον, το νέο πλάνο της τσέχικης φίρμας προστάζει τη χρήση περισσότερων φυσικών, ανακυκλωμένων αλλά και ανακυκλώσιμων υλικών.

Αυτές είναι οι τιμές του Skoda Enyaq Coupe iV στην Ελλάδα

Επέκταση της ηλεκτροκίνησης από τη Skoda

Ένας από τους βασικούς στόχους της Skoda για το πλάνο της βιώσιμης κινητικότητας είναι η επέκταση της ηλεκτροκίνησης. Συγκεκριμένα, η τσέχικη φίρμα θα λανσάρει 3 νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μέχρι το 2026.

Ακόμη, επιθυμεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αποτελούν το 70% των πωλήσεων της στην ευρωπαϊκή αγορά έως το 2030. Τέλος, μέσω της επέκτασης της ηλεκτροκίνησης η φίρμα στοχεύει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 50% έως το 2030, σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του 2020.

To νέο Skoda Vision 7S προ-βλέπει το… μέλλον!

Κλιματικά ουδέτερη παραγωγή

Σχετικά με την παραγωγή των οχημάτων η Skoda επιλέγει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με στόχο τη σημαντική μείωση των εκπομπών CO2. Μάλιστα, ως το 2030 τα τρία εργοστάσια της εταιρείας στην Τσεχία θα λειτουργούν με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Τον ίδιο στόχο θα πετύχει το εργοστάσιο στην Ινδία μέχρι το 2025. Επιπλέον, ανθρακικά ουδέτερο είναι το εργοστάσιο εξαρτημάτων στο Vrchlabí από το 2020. Επιπλέον, τα ολοκληρωμένα μέτρα της νέας στρατηγικής για την παραγωγή περιλαμβάνουν και την ανακύκλωση απορριμμάτων.

Ιδού το νέο Skoda Vision 7S Concept!

Παράλληλα, στο πλαίσιο της βιώσιμης κινητικότητας η Skoda επιλέγει τη χρήση φυσικών, ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών. Μάλιστα, τέτοιου είδους υλικά έχει τοποθετήσει στο Vision 7S. Ακόμη, στα μοντέλα της η εταιρεία χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα πλαστικά.

Στο μέλλον θα δούμε και σύνθετα υλικά, κατασκευασμένα από πλαστικό και ίνες από ζαχαρότευτλα ή ίνες του φυτού καλαμιού Miscanthus. Τέλος, πριν το στάδιο της ανακύκλωσης των μπαταριών, η εταιρεία χρησιμοποιεί τις μπαταρίες από ηλεκτρικά της μοντέλα σε σταθερές πηγές αποθήκευσης ενέργειας.

abb_img