Η Sony παρουσιάζει το AFEELA στη CES

Η Sony ανακοίνωσε επίσημα το ηλεκτρικό όχημα AFEELA στην CES, το οποίο και παρουσίασε στο κοινό χρησιμοποιώντας χειριστήριο PS5.

Η Sony παρουσίασε το ηλεκτρικό όχημα AFEELA στην έκθεση CES, αλλά όχι με κάποιον συμβατικό τρόπο. Το εν λόγω ηλεκτρικό μοντέλο έκανε εντυπωσιακή είσοδο στη σκηνή, καθώς η ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας το έφερε εκεί χρησιμοποιώντας χειριστήριο PS5 (Playstation 5).

H Sony έχει συνάψει συνεργασία με τη Honda για το AFEELA, και υπόσχεται υψηλές επιδόσεις και προηγμένη ψυχαγωγία. Πιο αναλυτικά, η Sony έχει συνεργαστεί με τη Honda, δημιουργώντας τη Sony Honda Mobility, Inc. Η συνεργασία εστιάζει στη λογισμική εμπειρία, ενισχύοντας την ιδέα του ψηφιακού αυτοκινήτου.

Sony Honda Mobility: Ιδού το πρωτότυπο ηλεκτρικό της Afeela

Συνεργασία με τη Honda με φόντο το λογισμικό

Πιο συγκεκριμένα, η Sony εστιάζει στο λογισμικό, παρουσιάζοντας στη συνέντευξη Τύπου. Ειδικότερα, παρουσίασε σχέδια λογισμικού τα οποία αφορούν κυρίως την τεχνητή νοημοσύνη. Το AFEELA διαθέτει σύστημα ανίχνευσης και ψυχαγωγίας, ενώ στοχεύει στη δημιουργία μιας ψηφιακής παιδικής χαράς εντός του οχήματος.

Red Dot Design Awards: Η Honda θριάμβευσε με «4 στα 4»

Όπως όλα δείχνουν, το AFEELA θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2026 με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της τετρακίνησης, διπλού κινητήρα 400 kW και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα.

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό πως αυτές είναι οι προδιαγραφές στις οποίες στοχεύει η Sony. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες σχετικά με την τιμή ή το μέγεθος της μπαταρίας. Ωστόσο, μέσα στο διάστημα εντός 2 χρόνων μέχρι να κυκλοφορήσει το εν λόγω αυτοκίνητο, θα έχουν γίνει γνωστές και αυτές οι λεπτομέρειες.

Honda Autonomous Work Vehicle: Έτοιμο για τη… φάμπρικα

Οι μελλοντικές προοπτικές για το AFEELA

Τέλος, η επίδειξη με το χειριστήριο PS5 αποκάλυψε το βάρος του λογισμικού στην εξέλιξη των οχημάτων. Με ενημερώσεις over-the-air και εσωτερικές οθόνες, η Sony στοχεύει στη δημιουργία μιας δημιουργικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών.

Συνολικά, το ηλεκτρικό όχημα AFEELA σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη συγχώνευση της ηλεκτρονικής τεχνολογίας με την αυτοκινητοβιομηχανία. Με αυτό τον τρόπο υπόσχεται μία εμπειρία οδήγησης που ξεπερνά τα σύνορα του συμβατικού.

abb_img
spot_img