Η StoreDot συνεργάζεται με την Eve Energy

Η συνεργασία της StoreDot με την EVE Energy για την Ανάπτυξη των Κυψελών XFC, είναι μία προοπτική στην τεχνολογία των μπαταριών.

Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία ανάπτυξης μπαταριών StoreDot επεκτείνει τη συνεργασία της με την εταιρεία κατασκευής μπαταριών EVE Energy. Η πρώτη έχει εξασφαλίσει την ικανότητα παραγωγής για τις κυψέλες XFC της από την Eve Energy, ενώ θα χορηγήσει άδεια χρήσης της τεχνολογίας της στην κινέζικη εταιρεία.

Η StoreDot κατέχει πλέον την ικανότητα παραγωγής των κυψελών XFC της μέσω της συνεργασίας, ενώ η Eve Energy παρέχει άδεια χρήσης της προηγμένης τεχνολογίας της στην Eve.

Ουσιαστικά, η Eve Energy αναλαμβάνει τη διανομή και την προμήθεια των πελατών της. Η παραγωγική ικανότητα που έχει πλέον εξασφαλίσει η StoreDot προορίζεται για την παροχή των πελατών της εταιρείας.

StοreDot: Ποια είναι η τεχνολογία μπαταριών «100in4»

Ποια είναι η τεχνολογία γρήγορης φόρτισης της StoreDot;

Επιπλέον, να σημειώσουμε πως η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησε το 2017. Το 2021 ανακοινώθηκε πως η Eve Energy θα εμπορευματοποιήσει τη γρήγορη φόρτιση “XFC-FlashBattery που ανέπτυξε η StoreDot. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το πρόγραμμα “100inX” της StoreDot προχωράει σύμφωνα με τον οδικό χάρτη. Στόχος είναι η επίτευξη 161 χιλιόμετρων φόρτισης σε 5 λεπτά μέχρι το 2028.

Η StοreDot παρουσίασε τον οδικό χάρτη στρατηγικής τεχνολογίας “100inX” τον Μάρτιο του 2022, προβλέποντας την ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας των μπαταριών. Η πρώτη φάση 100in5 προγραμματίζεται για το 2024, ενώ ανακοινώθηκε επίσης η τεχνολογία 100in3 για το 2028.

Εκτός από τη συνεργασία με την Eve Energy, η StoreDot εξετάζει περαιτέρω συνεργασίες. Μάλιστα, είναι ήδη γνωστό πως υπάρχει συμφωνία άδειας χρήσης με τη Vines, ενώ και η Italvolt έχει δείξει ενδιαφέρον για συνεργασία με την StoreDot.

StοreDot: Γρήγορη φόρτιση με τη μπαταρία XFC!

Τέλος, ο COO της StoreDot, Amir Tirosh, δήλωσε για τη συνεργασία:

«Έχουμε τώρα τη συμφωνία για την δέσμια χωρητικότητα και μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε τη φιλοδοξία μας για μαζική παραγωγή των ακραίων τεχνολογιών κυψελών γρήγορης φόρτισης. Αυτό θα μας επιτρέψει να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας που δεν έχουν τη δική τους παραγωγική ικανότητα».

Πηγή: Electrive

 

abb_img