Η Tesla αύξησε για όγδοη φορά την τιμή του Model Y στις ΗΠΑ

Οι νέες τιμές Model Y που ανακοινώθηκαν αφορούν στις νέες παραγγελίες, οι οποίες μάλιστα δεν αναμένεται να παραδοθούν πριν ξεκινήσει το ερχόμενο έτος.

Η Tesla αύξησε ξανά την τιμή του Model Y στις ΗΠΑ, μάλιστα, αυτή είναι όγδοη φορά που η αμερικανική εταιρεία προχωρά στην ανατίμηση του Model Y μέσα στο έτος.

Οι τιμές των οχημάτων της Tesla έχουν αυξηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια του 2021. Μόνο τον περασμένο μήνα, σημειώθηκαν δύο σημαντικές αυξήσεις τιμών στο Model 3 και το Model Y.

Ακόμα και στην αρχή του Νοέμβρη, η Tesla προχώρησε σε μια σημαντική ανατίμηση τιμών στα μοντέλα όλης της σειράς στις ΗΠΑ. Μέσα στη τρέχουσα εβδομάδα, η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις τιμές για ακόμη μία φορά, αλλά αυτή τη φορά η ανατίμηση αφορά μόνο για στο Model Y.

Η τιμή του Tesla Model Y ανεβαίνει «ένα σκαλί ακόμα»

Model Y

H Tesla εφαρμόzει τις, συχνές πια, ανατιμήσεις τόσο στο Model 3, όσο και στο Model Y, τα οποία μοιράζονται πολλά ανταλλακτικά και η αυτοκινητοβιομηχανία κατηγόρησε για τις αυξήσεις των τιμών το κόστος που προέρχεται από την αλυσίδα εφοδιασμού.

Ωστόσο, σε αυτήν την αύξηση της τιμής, η Tesla φαίνεται να αυξάνει μόνο την τιμή του Model Y.

Αυτές είναι οι ενημερωμένες τιμές για όλες τις εκδόσεις του Model Y:

  • Tesla Model Y Long Range Dual Motor: η τιμή πήγε από 57.990 $ σε 58.990 $
  • Tesla Model Y Performance: η τιμή πήγε από 62.990 $ σε 63.990 $

Ενώ τα 1.000 $ μπορεί να μην φαίνονται πολλά σε σχέση με τη συνολική τιμή, στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα αν συνυπολογίσει κανείς τις διαρκείς ανατιμήσεις που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια του έτους.

Για να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα μπορούμε να σκεφτούμε ότι κάποιος που αγόρασε στις αρχές του 2021 το Model Y Long Range διέθεσε 50.000 δολάρια, στην ουσία 9.000 δολάρια λιγότερα από κάποιον που θα αγοράσει το ίδιο μοντέλο σήμερα.

Νέο κίνητρο για την αφορά ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ

Οι πρόσφατες αυξήσεις των τιμών σημειώθηκαν, καθώς οι αγοραστές της Tesla αναμένεται να αποκτήσουν σύντομα, ξανά, πρόσβαση στα ομοσπονδιακά κίνητρα που αφορούν στην απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ.

Πόσο μπορεί να μεγαλώσει η Tesla μέσα στα επόμενα δύο χρόνια;

Ο νέος αμερικανικός νόμος θα δώσει στους αγοραστές της Tesla 7.500 δολάρια σε φορολογική πίστωση. Ωστόσο, ορισμένες λεπτομέρειες είναι ασαφείς και δεν έχει γίνει γνωστό αν θα είναι αναδρομική για οχήματα που θα παραδοθούν κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου μέσα στο έτος 2021 ή εάν θα είναι για νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα αγοραστούν μέσα στο έτος 2022.

O λόγος που ο Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολαρίων

Οι νέες τιμές Model Y που ανακοινώθηκαν αφορούν στις νέες παραγγελίες, οι οποίες μάλιστα δεν αναμένεται να παραδοθούν πριν ξεκινήσει το ερχόμενο έτος.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!