Η Tesla αποψιλώνει δάση για χάρη των εργοστασίων

Η Tesla στο πλαίσιο επέκτασης του εργοστασίου της στο Βερολίνο, ξεκίνησε την αποψίλωση ενός δάσους συνολικής έκτασης 170 στρεμμάτων.

Ακούστε το άρθρο

Η Tesla ξεκίνησε τις εργασίες για την επέκταση του εργοστασίου της στο Βερολίνο. Μάλιστα, το πρώτο βήμα για την έναρξη των εργασιών είναι ο «καθαρισμός» του δάσους στην περιοχή. Η αμερικάνικη φίρμα προχωρά στην αποψίλωση δάσους, το οποίο έχει έκταση 170 στρέμματα. Προφανώς, η συγκεκριμένη κίνηση έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις και τα παράπονα των ντόπιων.

Tesla Model Y: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη!

Η επέκταση του Tesla Giga Berlin

Η διαδικασία της αποψίλωσης της περιοχής από την Tesla ξεκίνησε περίπου πριν από 2 χρόνια. Ωστόσο, είχε παγώσει καθώς πολλοί περιβαλλοντικοί φορείς είχαν απευθυνθεί στις δικαστικές αρχές. Προφανώς, θεωρούσαν ότι αυτή η πρακτική θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην περιοχή.

Ωστόσο, η δικαιοσύνη έδωσε την άδεια για τη συνέχιση των εργασιών και από την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε και πάλι η αποψίλωση. Μάλιστα, η Tesla «καθάρισε» από τα δέντρα μία έκταση 170 στρεμμάτων, η οποία είναι απαραίτητη για την επέκταση.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και μία δημοσία διαβούλευση μεταξύ πολιτών και περιβαλλοντικών φορέων. Η διαβούλευση αυτή αφορά τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων νερού από τις εγκαταστάσεις, η οποία βάζει σε κίνδυνο την άγρια ζωή.

H Tesla πρώτη σε πωλήσεις στην… έδρα της Volkswagen!

Επίσης, πρόσφατα το εργοστάσιο του Βερολίνου είχε πάρει φωτιά. Η φωτιά έκαψε 800 κυβικά μέτρα χαρτιού, χαρτονιού και ξύλου. Μάλιστα, την φωτιά έθεσαν υπό έλεγχο 50 πυροσβέστες και δεν επέτρεψαν την επέκταση της σε άλλα σημεία του εργοστασίου. Ακόμη, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Μία ομάδα περιβαλλοντολόγων, λόγω της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο, ζήτησε από την Tesla την παύση της παραγωγής, μέχρι να είναι διαθέσιμα τα αίτια της πυρκαγιάς. Ουσιαστικά, με αυτή την κίνηση έχουν στόχο την εφαρμογή όλων των μέτρων ασφαλείας στην περιοχή για την προστασία των υδάτων.

Το Tesla Semi Truck επιτέλους μπαίνει στην παραγωγή

Ο Υπουργός Οικονομικών του Βρανδεμβούργου, Joerg Steinbach, δήλωσε:

«Είμαι ευχαριστημένος που η Tesla προχωράει στην επέκταση των εγκαταστάσεών της. Η χώρα μας αποτελεί έτσι ένα σημαντικό μέρος της σύγχρονης κινητικότητας».

abb_img