Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του Tesla Model Υ στην Ελλάδα – Νέος Supercharger σταθμός φόρτισης στον Ψαθόπυργο

Ευχάριστα νέα ανακοίνωσε η Tesla για τους φίλους της εταιρείας στην Ελλάδα και αυτά δεν είναι άλλο από την «άφιξη» του Model Y στη χώρα, αλλά και την έναρξη λειτουργίας του δεύτερου Supercharger σταθμού φόρτισης στον Ψαθόπυργο Αχαΐας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι παραδόσεις σε πελάτες του μοντέλου έχουν ξεκινήσει και, πλέον, το ελληνικό κοινό μπορεί να απολαύσει και να γνωρίσει το Model Y από κοντά σε εκθέσεις ή σε διάφορες εκδηλώσεις, όπου και θα εκτίθεται.

Υπενθυμίζουμε πως, η αρχική τιμή για την Ελλάδα είναι στα 60.990 ευρώ, ενώ η εκτιμώμενη αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι στα 507 χλμ.

Επίσης, η Tesla ανακοίνωσε το άνοιγμα του δεύτερου Supercharger σταθμού φόρτισης στη χώρα, μετά το άνοιγμα του πρώτου Supercharger σταθμού φόρτισης στην Ελλάδα, τον Φεβρουάριο του 2021.

Δεύτερος Supercharger σταθμός φόρτισης της Tesla στον ΣΕΑ Ψαθοπύργου

Ο νέος σταθμός φόρτισης της Tesla βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών, στον ΣΕΑ Ψαθοπύργου.

Διαθέτει οκτώ θέσεις Supercharger, τέσσερις στο ρεύμα προς Αθήνα και τέσσερις στο ρεύμα προς Πάτρα, οι οποίοι είναι ικανοί να παρέχουν ισχύ έως και 250 kW για γρήγορη επαναφόρτιση.

Όλοι οι νέοι Supercharger σταθμοί φόρτισης της εταιρείας εμφανίζονται στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, παρέχοντας σημαντική πληροφορία για ένα ταξίδι μακρινών αποστάσεων.

Μάλιστα, η εφαρμογή Trip Planner παρέχει τη δυνατότητα στον κάτοχο ενός Tesla να «χαράξει» διαδρομή, η οποία θα περνά από σημεία που υπάρχει διαθεσιμότητα Supercharger σταθμών έως τον τελικό προορισμό.

Δείτε ΕΔΩ τον διαδραστικό χάρτη με όλα τα POI της Tesla και τα δύο σημεία που είναι διαθέσιμοι οι  Supercharger στην Ελλάδα.

Τα εγκαίνια του πρώτου Supercharger σταθμού Φόρτισης στην Ελλάδα και το πλάνο για ακόμα δύο εγκαταστάσεις

Η λειτουργία του πρώτου Supercharger σταθμού φόρτισης της Tesla στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021 στις εγκαταστάσεις του Golden Hall στο Μαρούσι Αττικής, όπου έχουν εγκατασταθεί έξι Superchargers.

Το πλάνο της εταιρείας είναι να εγκατασταθούν, συνολικά, τέσσερις Supercharger σταθμοί φόρτισης Tesla στην Ελλάδα μέχρι το 2022.

Τα δύο επιπλέον σημεία που η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει Supercharger σταθμούς φόρτισης είναι – μετά το Golden Hall στο Μαρούσι και τον Ψαθόπυργο – η Λαμία και η Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης: Οι ελληνικές πόλεις που θα τοποθετήσει ταχυφορτιστές η Τesla

Σύμφωνα με το πλάνο της Tesla, ο Supercharger σταθμός φόρτισης της Tesla στη Λαμία αναμένεται να λειτουργήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ αυτός στη Θεσσαλονίκη τοποθετείται χρονικά μέσα στο 2022.

Η υπερταχεία φόρτιση στην Tesla είναι απλή και εύκολη

Η διαδικασία Supercharging της Tesla είναι απλή και εύκολη, αφού αυτό που απαιτείται μόνο είναι η σύνδεση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου με την παροχή.

Η χρέωση ενός κατόχου Tesla όταν χρησιμοποιεί Supercharger σταθμό καταγράφεται στο ιστορικό του χρήστη και η τιμή είναι 0,35€ ανά kWh.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!