Η Tesla κάνει… Unboxing και φέρνει νέα πλατφόρμα

Η Tesla επαναπροσδιορίζει την αυτοκινητοβιομηχανία, κάνοντάς την πιο αυτοματοποιημένη, με τη νέα πλατφόρμα παραγωγής «Unboxing».

Ακούστε το άρθρο

Η Tesla της προσφέρει τη φιλόδοξη πρωτοβουλία να μειώσει δραστικά το κόστος και να επιταχύνει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την εισαγωγή νέας πλατφόρμας «Unboxing». Σύμφωνα με αναφορές από τα μέσα ενημέρωσης, αυτή η νέα διαδικασία παραγωγής πρέπει να ανατρέψει τα παραδοσιακά πρότυπα της βιομηχανίας.

Η προτεινόμενη διαδικασία «Unboxing», όπως αναφέρεται από τη γερμανική Handelsblatt, προβλέπει ένα εργοστάσιο χωρίς τις συνήθεις γραμμές συναρμολόγησης, με λιγότερους εργαζόμενους και αυξημένη αυτοματοποίηση. Αυτή η νέα διαδικασία δεν επιτρέπει φέρνει στην παραγωγή αυτοκινήτων μια εντελώς νέα προσέγγιση. Δηλαδή, εστιάζει στην εσωτερική κατασκευή πριν από την εξωτερική.

Τesla: Το ρομποταξί έρχεται τον Αύγουστο

Τα οφέλη της νέας πλατφόρμας για την Tesla

Η Tesla έχει προσκαλέσει αναλυτές του κλάδου στο εργοστάσιό της στο Giga Texas στο Austin για να εκθέσει τη νέα αυτή μέθοδο παραγωγής. Παρά την απόρρητη φύση του έργου, γνωστό ως “NV9X”, φαίνεται να προκαλεί ενθουσιασμό και ανυπομονησία στον κλάδο.

Η νέα αυτή πλατφόρμα θα επιτρέψει στην Tesla να παράγει οχήματα με πολύ χαμηλότερο κόστος και πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Η επαναπροσδιορισμένη διαδικασία θα επιτρέψει την κατασκευή αυτοκινήτων από μέσα προς τα έξω, αντί για την παραδοσιακή προσέγγιση από τα έξω προς τα μέσα.

CATL και Tesla συνεργάζονται για μπαταρίες ταχείας φόρτισης

Τέλος, η Tesla αναζητά νέους τρόπους παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μεγάλων χυτών εξαρτημάτων και της ενσωμάτωσης προηγούμενων τεχνολογιών αυτοματοποίησης.

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή η νέα προσέγγιση, η Tesla είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην επανάσταση της αυτοκινητοβιομηχανίας με την πλατφόρμα Unboxing. Με τη συνεχή καινοτομία της, η μάρκα οραματίζεται ένα μέλλον όπου η παραγωγή αυτοκινήτων είναι πιο αποτελεσματική, πιο βιώσιμη και πιο προσβάσιμη για όλους.

Πηγή: Electrive

 

abb_img