Η Tesla πελάτης της… BYD!

Η Tesla χρειάζεται περισσότερες μπαταρίες για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα και η κινέζικη BYD είναι εκεί για να τις προμηθεύσει.

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν τελευταία, η Tesla έχει συνάψει συμφωνία με την κινέζικη εταιρεία BYD για προμήθεια μπαταριών. Πιο συγκεκριμένα, η κινέζικη φίρμα θα αναλάβει την προμήθεια μπαταριών στην αμερικάνικη εταιρεία, κυρίως για το δημοφιλές Model Y.

Η BYD κάνει το επόμενο βήμα

Η κινέζικη φίρμα ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων, προμηθεύει ήδη άλλες εταιρείες με μπαταρίες, όπως για παράδειγμα την Toyota. Και τώρα ήρθε η σειρά της Tesla, η οποία πραγματοποιεί ανοδική πορεία στην Κίνα.

BYD: Οριστικό τέλος στα συμβατικά μοτέρ!

Βλέποντας, λοιπόν, αυτή την άνοδο στην κινέζικη αγορά, η Tesla έχει στα σκαριά την επέκτασή της. Προφανώς, με την αύξηση της παραγωγής των αυτοκινήτων της και με μία νέα εγκατάσταση κοντά στο ήδη υπάρχον Gigafactory στη Σανγκάη.

Όπως είναι λογικό, αυτό θα οδηγήσει άμεσα και στην ανάγκη απόκτησης μπαταριών, καθώς θα πρέπει να εξασφαλίσει μπαταρίες για τα οχήματα που θα παράγει. Προς το παρόν, το Gigafactory στη Σανγκάη λαμβάνει μπαταρίες από την CATL και την LG Energy Solution.

BYD Seal: Μία… φώκια από την Κίνα κόντρα στο Tesla Model 3

BYD και Tesla είναι πλέον «φίλοι»

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της BYD, Lian Yubo, δήλωσε ότι η Tesla θα γίνει σύντομα ένας από τους πελάτες της. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Είμαστε τώρα καλοί φίλοι με τον Elon Musk, γιατί ετοιμαζόμαστε να προμηθεύσουμε μπαταρίες στην Tesla πολύ σύντομα».

H Tesla ετοιμάζει νέα μπαταρία… «Μαθουσάλα»!

Η BYD είναι περισσότερο γνωστή για τα αυτοκίνητα της, ωστόσο τείνει να γίνει μία από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής μπαταριών παγκοσμίως. Μία τέτοια συμφωνία με την Tesla θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επωφελής για την κινέζικη μάρκα. Κυρίως γιατί θα προωθούσε σημαντικά το κομμάτι της κατασκευής των μπαταριών, ακόμα περισσότερο.

abb_img