Η Tesla ποντάρει στην ασύρματη φόρτιση μέσω… Wiferion

Η Tesla εξαγόρασε την γερμανική εταιρεία Wiferion, η οποία ειδικεύεται στις τεχνολογίες ασύρματης φόρτισης.

Η ασύρματη φόρτιση φαίνεται πως απασχολεί πολλές εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οποίες τη θεωρούν ως μία λύση άνεσης για τους χρήστες. Μία από αυτές τις εταιρείες είναι πλέον και η Tesla. Πιο συγκεκριμένα, η αμερικάνικη εταιρεία ολοκλήρωσε την εξαγορά της Wiferion, μίας εταιρείας με τεχνολογίες ασύρματης φόρτισης, με έδρα το Φράιμπουργκ της Γερμανίας.

Tesla VS γερμανικές εταιρείες σημειώσατε 1

Η Tesla προανήγγειλε τη χρήση ασύρματης φόρτισης νωρίτερα φέτος κατά τη διάρκεια της Ημέρας Επενδυτών, καθώς έδειξε ένα όχημα το οποίο διέθετε μια πλατφόρμα φόρτισης από κάτω. Πλέον, αποφάσισε να επενδύσει και σε αυτόν τον τομέα, προβαίνοντας στην εν λόγω εξαγορά.

Πριν ένα μήνα, οι φήμες για την ολοκλήρωση της αγοράς είχαν φουντώσει, αναφέροντας πως οι ιδρυτές της Wiferion σκόπευαν να πουλήσουν τις μετοχές τους στη Tesla Engineering. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ποσό της εξαγοράς είναι στα 76 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, τo αναφορά στο ποσό έγινε και στην πρόσφατη έκθεση κερδών της Tesla.

Η Tesla έσβησε χιλιάδες καταγγελίες για αυτονομία

Ποια είναι η Wiferion που εξαγόρασε η Tesla;

Η γερμανική εταιρεία έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη και την κατασκευή συστημάτων επαγωγικής φόρτισης. Μάλιστα, έχει παράσχει τις λύσεις της κυρίως σε συστήματα μεταφοράς, περονοφόρα ανυψωτικά και ρομπότ. Ωστόσο, από τότε που η Tesla εξαγόρασε την εταιρεία, έχουν υπάρχει ορισμένες αλλαγές.

Ειδικότερα, οι ενημερώσεις που έγιναν στο Γερμανικό Εμπορικό Μητρώο δείχνουν ότι πλέον θα έχει αυξημένη εστίαση σε προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα των ηλεκτρονικών ισχύος. Όπως επίσης και άλλων τεχνικών κλάδων για την υποστήριξη της εξέλιξης των ηλεκτρικών οχημάτων και των σταθερών συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας και συσκευών.

Tesla: Αναβάθμιση τώρα για το εργοστάσιο στο Βερολίνο!

Στη Βόρεια Αμερική μέσω WiTricity

Τέλος, τον προηγούμενο χρόνο η Wiferion εισήλθε στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, συνάπτοντας παγκόσμια συμφωνία αδειοδότησης με την WiTricity. Αυτή είναι μία εταιρεία που παρουσίασε την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης χρησιμοποιώντας ένα Tesla Model 3 σε διαφημιστικές καμπάνιες.

Editorial