Η Tesla εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει αυτοκίνητο… χωρίς τιμόνι έως το 2023

Ο Elon Musk είπε στους υπαλλήλους της Tesla ότι η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει στην κυκλοφορία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου 25.000 δολαρίων το 2023. Ο Musk άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι πιθανότατα δεν θα είναι… εξοπλισμένο με τιμόνι.

Διαβάστε επίσης: Η λίστα αναμονής για την απόκτηση ενός Tesla διαρκώς αυξάνεται

Μείωση του κόστους της μπαταρίας των Tesla πάνω από 50%

Στην Tesla Battery Day, πέρυσι, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla θα κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αξίας 25.000 δολαρίων. Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: “Η Tesla θα δημιουργήσει ένα συναρπαστικό ηλεκτρικό όχημα αξίας 25.000 δολαρίων το οποίο θα είναι επίσης πλήρως αυτόνομο”.

Κατέστησε σαφές ότι η τιμή του στα 25.000 δολάρια θα επιτευχθεί μέσω της νέας προσπάθειας κατασκευής μπαταριών της Tesla, η οποία θα μπορούσε να μειώσει το κόστος της μπαταρίας πάνω από 50%.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla αξίας 25.000 δολαρίων, το οποίο συχνά αναφέρεται ως «Tesla Model 2», παρομοιάστηκε με ένα νέο ηλεκτρικό hatchback που σχεδιάζει να παράγει η Tesla στο Gigafactory Shanghai στην Κίνα και στη συνέχεια σκοπεύει να το εξάγει παγκοσμίως.

Tesla

Πέρυσι, η Tesla ανακοίνωσε επίσης τα σχέδια της για τη δημιουργία ενός νέου κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης στην Κίνα για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου «κινεζικού τύπου».

Η Tesla άρχισε να υποβάλλει υποβολές σχεδίασης για το κινεζικό μικρό ηλεκτρικό της αυτοκίνητο το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και να προσλαμβάνει προσωπικό για το πρόγραμμα λίγο αργότερα.

Ο Elon Musk επιβεβαίωσε το προγραμματισμένο χρονικό διάστημα για την κυκλοφορία του νέου φθηνότερου οχήματος Tesla σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την εταιρεία.

Σύμφωνα με το Electrek, πηγές που βρέθηκαν στη συνάντηση, ανέφεραν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla είπε πως έχει ως στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου αξίας 25.000 δολαρίων, μόλις το 2023.

To σύστημα πλήρως αυτόνομης οδήγησης

tesla

Στα σχόλιά του, ο Musk συνέδεσε την κυκλοφορία του νέου Model 2 (που βέβαια δεν είναι το επίσημο όνομα) με την Tesla, επιτυγχάνοντας ένα σύστημα πλήρως αυτόνομης οδήγησης και δεν δίστασε να ρωτήσει τους υπαλλήλους της Tesla: «Θέλουμε να έχει αυτό το αυτοκίνητο τιμόνι και πεντάλ;»

Έτσι έκανε να ακούγεται ως ένα πιθανό σενάριο ότι το νέο όχημα της Tesla δεν θα είναι καν εξοπλισμένο με τιμόνι. Άλλωστε το 2019 η Tesla είχε αποκαλύψει μια φωτογραφία ενός οχήματος χωρίς τιμόνι και πεντάλ και είχε δηλώσει ότι ο στόχος ήταν να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο όχημα μέσα σε δύο χρόνια.

Στη συνάντηση, ο Musk είπε ότι η Tesla ποντάρει σε πλήρη αυτονομία για το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αξίας 25.000 δολαρίων.

Μάλιστα, η Tesla προσπαθεί να αναπτύξει και να ενσωματώσει το λογισμικό της Full Self-Driving Beta στον ευρύτερο στόλο της στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του μήνα.

Μόλις βγει το λογισμικό, το οποίο εξακολουθεί να απαιτεί την προσοχή και την συγκέντρωση του οδηγού, η Tesla θα το βελτιώσει συλλέγοντας και αξιοποιώντας δεδομένα από το στόλο της και θα προσπαθήσει να το κάνει ασφαλέστερο, προκειμένου να επιτύχει κανονιστική έγκριση, ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως ένα πραγματικά ολοκληρωμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Διαβάστε επίσης: Tesla Model 3: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πέρασε τις 1 εκατομμύριο πωλήσεις

Η πρόοδος που θα σημειωθεί σε αυτό το επίπεδο είναι που θα καθορίσει το αν το νέο όχημα Tesla θα κυκλοφορήσει με τιμόνι ή όχι.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!