Η Tesla στο πλευρό των Ουκρανών

Η Tesla ανακοίνωσε ότι διαθέτει δωρεάν τους Superchargers της, σε όσους διαφεύγουν από την Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής.

Ακούστε το άρθρο

Η Tesla ανακοίνωσε ότι προσφέρει δωρεάν φόρτιση στους ανθρώπους που εγκαταλείπουν την Ουκρανία. Η εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία αναγκάζει καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα και να βρουν ένα ασφαλέστερο μέρος.

Η αμερικάνικη εταιρεία παραχωρεί τους superchargers της, ώστε να φορτίσουν τα ηλεκτρικά τους δωρεάν και να φτάσουν σε ασφαλή τοποθεσία.

H φόρτιση δεν αφορά μόνο αυτοκίνητα Tesla, αλλά και άλλων εταιρειών φυσικά. Αρχικά, είναι διαθέσιμη στις πλησιέστερες χώρες των Ουκρανικών συνόρων. Οι περιοχές αυτές είναι το Trzebownisko στην Πολωνία και το Košice της Σλοβακίας. Όπως επίσης και το Miskolc και Debrecen νοτιοανατολικά της Ουκρανίας στην Ουγγαρία.

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο για να φτάσετε σε μια ασφαλή τοποθεσία». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η Tesla στους πληγέντες.

Η στάση της Tesla

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla προχωράει σε μια τέτοια κίνηση βοήθειας. Η γνωστή εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνηθίζει να προσφέρει τρόπους διαφυγής με όποιο τρόπο μπορεί, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Κάτι αντίστοιχο είχε πράξει, προσφέροντας φόρτιση ηλεκτρικών κατά τη διάρκεια τυφώνων σε περιοχές της Βόρειας Αμερικής.

Supercharger για όλους στην Ολλανδία

Η κίνηση αυτή, έρχεται λίγες βδομάδες αφότου η Tesla διέθεσε τους superchargers της στην Ολλανδία και σε άλλες μάρκες ηλεκτρικών. Η δοκιμή ξεκίνησε τον Νοέμβριο όταν η αυτοκινητοβιομηχανία άνοιξε το δίκτυο σταθμών Supercharger (με χρέωση) σε 10 τοποθεσίες. Δοκίμασε πρώτα την ανοιχτή πρόσβαση σε τοποθεσίες της Ολλανδίας, της Πολωνίας, του Βελγίου και της Γερμανίας.

Η φιλοδοξία της αμερικάνικης εταιρίας είναι περισσότεροι οδηγοί να καταφύγουν στην ηλεκτροκίνηση. Αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, θα το πετύχουν ανοίγοντας το δίκτυο Supercharger σε όλα τα ηλεκτρικά οχήματα.

Οι άνθρωποι της αμερικάνικης φίρμας τόνισαν:

«Ήταν πάντα φιλοδοξία μας να ανοίξουμε το δίκτυο Supercharger σε ηλεκτρικά οχήματα που δεν ανήκουν στην Tesla και με αυτόν τον τρόπο, να ενθαρρύνουμε περισσότερους οδηγούς να κινηθούν με ηλεκτρισμό».

abb_img