Η Tesla τα έχει… 2.000.000 στη Σανγκάη!

Το εργοστάσιο της Σανγκάης της Tesla, έσπασε το φράγμα των 2.000.000 ηλεκτρικών οχημάτων μετά από 4 χρόνια λειτουργίας.

Το εργοστάσιο της Tesla στη Σανγκάη είναι το τρίτο εργοστάσιο παραγωγής της αμερικάνικης εταιρείας, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2019.  Πέρασαν 4 χρόνια, με την εταιρεία να ανακοινώνει ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς έβγαλε από την παραγωγή το ηλεκτρικό όχημα υπ΄αριθμόν 2.000.000.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το εργοστάσιο παρήγαγε το πρώτο εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον Αύγουστο του 2022, μέσα σε 33 μήνες. Αρχικά, η παραγωγή αφορούσε μόνο το Model 3, ωστόσο στις αρχές του 2021 μπήκε στην παραγωγή και τις πωλήσεις το Model Y. Πιο πρόσφατα, το εργοστάσιο ξεκίνησε την παραγωγή του σημαντικά ανανεωμένου Model 3.

Tesla: Ετοιμάζει Gigafactory στη Νότια Κορέα;

Το εργοστάσιο της Tesla με μεγάλη παραγωγική ικανότητα

Το Tesla Gigafactory Shanghai είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο. Επίσης, αναφέρει ότι το εργοστάσιο έχει την ικανότητα να παράγει πάνω από 750.000 μονάδες, αλλά σύμφωνα με στοιχεία είναι περισσότερες.

Tesla: Το δίκτυο φόρτισης φέρνει… δισεκατομμύρια!

Ειδικότερα, η εταιρεία ανέφερε ότι η εγκατεστημένη παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου ξεπερνά το 1 εκατομμύριο μονάδες το χρόνο. Να σημειώσουμε, ότι το εργοστάσιο της Σανγκάης είναι υπεύθυνο για την παραγωγή των 2/5 όλων των Tesla, ενώ η σωρευτική παραγωγή της εταιρείας είναι σήμερα 5 εκατομμύρια μονάδες.

Ακόμη, να τονίσουμε ότι η Tesla είναι η πρώτη ξένη εταιρεία, η οποία άνοιξε μια εξ ολοκλήρου μονάδα παραγωγής στην Κίνα, αντί για μία κοινοπραξία 50/50. Το Gigafactory 3 εστίασε αρχικά στην τοπική αγορά, ενώ αργότερα έγινε ο κύριος εξαγωγικός κόμβος της μάρκας. Ειδικότερα, θα υποστηρίξει τις κοντινές αγορές, καθώς την Ευρώπη και πρόσφατα τον Καναδά.

Tesla Autopilot: Υπό εξέταση το «Elon Mode»

Πολλά Model 3 Highland έτοιμα να φύγουν από τη Σανγκάη

Τέλος, όπως έγινε γνωστό πριν από μερικές μέρες, η Tesla ετοιμάζει μαζική αποστολή των νέων μονάδων Model 3 Highland. Η κατασκευή του εν λόγω μοντέλου λαμβάνει χώρα στο Gigafactory της Σανγκάης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν όπως όλα δείχνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο σε περιοχές της Ευρώπης, της Ασίας και την Μέσης Ανατολής.

Editorial