Η TeslaCam κατέγραψε τον βανδαλισμό ενός Model 3

Η TeslaCam κατέγραψε το βανδαλισμό ενός Model 3 με χαρακιές από κλειδί και οδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψη του δράστη.

Στην πόλη Amaleda της California έλαβε χώρα ένα περιστατικό βανδαλισμού διάφορων οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, ένας άνδρας προκάλεσε με ένα κλειδί μεγάλες γρατζουνιές στις πόρτες αρκετών αυτοκινήτων. Ωστόσο, η TeslaCam ενός Model 3 κατέγραψε τον άνδρα και βοήθησε στη σύλληψη του.

Αν και ο άνδρας έδινε την εντύπωση ότι έπαιρνε κάτι από το αυτοκίνητο του, το βίντεο αποκάλυψε όλη την αλήθεια. Η κάμερα του μπροστινού φτερού κατέγραψε τον άνδρα να σέρνει το κλειδί κατά μήκος του αυτοκινήτου.

H Tesla ως πηγή έμπνευσης για… σχεδιαστές

Η ακριβώς είναι η TeslaCam

Η TeslaCam κατέγραψε τον βανδαλισμό ενός Model 3

Περίπου από τις αρχές του 2019 η Tesla έχει τοποθετήσει έξυπνα αντικλεπτικά συστήματα στα μοντέλα της. Ένα από αυτά είναι και το Sentry Mode, το οποίο περιλαμβάνει την TeslaCam.

Συγκεκριμένα, αυτό το σύστημα παρακολουθεί το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της στάθμευσης του. Όταν, μάλιστα, εντοπίσει κάποια απειλή, ξεκινά την καταγραφή του βίντεο. Παράλληλα, ενεργοποιεί και τον συναγερμό.

Με αυτόν τον τρόπο κατέγραψε η TeslaCam τον άνδρα, ο οποίος γρατζούνισε την πόρτα του Tesla Model 3.

Tesla: Ο Έλον Μασκ απαγορεύει την τηλεργασία στο προσωπικό

H κατάληξη του δράστη

Οι αστυνομικοί μέσω του βίντεο αναγνώρισαν τον δράστη και τον έθεσαν υπό κράτηση. Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του Model 3 τον μήνυσε, ενώ το κόστος της φθοράς άγγιξε τα 4.800 δολάρια.

Δείτε το βίντεο από την TeslaCam:

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!