Η Toyota παρουσιάζει την πρώτη της οικιακή μπαταρία!

Το Toyota O-Uchi Kyuden είναι ένα σύστημα οικιακής μπαταρίας, το οποίο αποθηκεύει και παρέχει ενέργεια σε περίπτωση ανάγκης.

Η Toyota προχώρησε στην παρουσίαση του συστήματος οικιακής μπαταρίας, O-Uchi Kyuden. Ουσιαστικά, το εν λόγω σύστημα αποθηκεύει και παρέχει ενέργεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ακόμη, είναι δυνατή η σύνδεση της με φωτοβολταϊκό πάνελ για τη φόρτιση της με ηλιακή ενέργεια.

Να σημειωθεί, ότι σε ανάλογη κίνηση έχουν προβεί και άλλες εταιρείες, όπως η Tesla, η Mercedes Benz και η Renault.

Η μπαταρία Toyota O-Uchi Kyuden

Η χωρητικότητα της μπαταρίας O-Uchi Kyuden αγγίζει τα 8,7kWh και παρέχει ενέργεια της τάξης των 5,5 kWh. Μάλιστα, μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κανείς τόσο σε έκτακτες συνθήκες, όσο και σε φυσιολογικές περιστάσεις για την ηλεκτροδότηση του σπιτιού.

Η Toyota στήριξε την κατασκευή της μπαταρίας στην τεχνολογία αποθήκευσης και διαχείρισης της ενέργειας για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Η ιαπωνική φίρμα τήρησε όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας που διέπουν την εν λόγω τεχνολογία.

Η Toyota παρουσιάζει την πρώτη της οικιακή μπαταρία!

Επιπλέον η Toyota ανέπτυξε το συγκεκριμένο σύστημα με γνώμονα τους εξής παράγοντες:

  • Ασφάλεια
  • Μακροζωία
  • Υψηλή ποιότητα
  • Σχέση αξίας – τιμής
  • Ενεργειακή απόδοση

Toyota: Συμφωνία για την ανάπτυξη της χρήσης υδρογόνου

Ποιες είναι οι περαιτέρω χρήσεις της

Αναφέραμε, ήδη, τη δυνατότητα σύνδεσης της μπαταρίας με φωτοβολταϊκό σύστημα και τη φόρτιση της με ηλιακή ενέργεια. Επιπλέον, σε δεύτερο χρόνο θα μπορεί κανείς να ελέγχει τη μπαταρία από το smartphone του, μέσω Bluetooth και ειδικής εφαρμογής.

Η Toyota παρουσιάζει την πρώτη της οικιακή μπαταρία!

Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης. Μπορεί δηλαδή να φορτίσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά και να πάρει ενέργεια από αυτό για οικιακή χρήση.

Toyota bZ4X: Προβλήματα φόρτισης στο κρύο!

Παραδόσεις και στόχοι

Η Toyota στοχεύει με τη συγκεκριμένη μπαταρία στη στροφή των καταναλωτών στην ηλιακή ενέργεια. Έτσι, λοιπόν, θα μειώσει την κατανάλωση ρεύματος και τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Μάλιστα, σε ιδανικές συνθήκες η μπαταρία εξασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια ενός σπιτιού, μόνο με χρήση ηλιακής ενέργειας. Ουσιαστικά, η χρήση της μπαταρίας μηδενίζει το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Toyota θα προχωρήσει στις πρώτες παραδόσεις του συστήματος σε κατασκευαστικές εταιρείες στην Ιαπωνία τον Αύγουστο.

abb_img
spot_img