Η Volkswagen R γίνεται ανεξάρτητη μάρκα (;)

Το καλοκαίρι η Volkswagen R θα παρουσιαστεί στο κοινό ως ανεξάρτητη μάρκα για πρώτη φορά, αποκτώντας δικό της θεματικό πάρκο Autostadt.

Ακούστε το άρθρο

To 2024 θα είναι μια ιστορική στιγμή για τη Volkswagen R, καθώς η μάρκα όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμη να κάνει την εμφάνισή της ως ανεξάρτητη μάρκα στον κόσμο της αυτοκίνησης. Πιο συγκεκριμένα, το φετινό καλοκαίρι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το Volkswagen R. Η μάρκα θα αποκτήσει τον δικό της χώρο στο Autostadt, το θεματικό πάρκο που ανήκει στον Όμιλο Volkswagen.

Volkswagen ID.Buzz GTX: «Ηλεκτρική» πρεμιέρα 340 ίππων

Τι θα δούμε στο περίπτερο της Volkswagen R στο Autostadt;

Η εμφάνιση της Volkswagen R στο Autostad σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός ειδικού χώρου παρουσίασης. Σε αυτόν οι λάτρεις των αυτοκινήτων θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα τελευταία προϊόντα και τις καινοτομίες της μάρκας. Αυτός ο χώρος παρουσίασης που περιλαμβάνει οχήματα και εκθέματα. Όπως και έναν πολυτελή χώρο lounge, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες.

Volkswagen T-Roc: Το τελευταίο μοντέλο εσωτερικής καύσης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της μάρκας, ο χώρος της Volkswagen R στο Autostadt θα παρουσιάζει μια πληθώρα προτζεκτ που εστιάζουν στην καινοτομία, το design, καθώς και σε αξεσουάρ που αναδεικνύουν την απόδοση και τον τρόπο ζωής.

Volkswagen ID 3 GTX: Η ηλεκτρική εναλλακτική για το Golf GTI

Στόχος τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα

Μια από τις κύριες προτάσεις για τη Volkswagen R είναι η εξηλεκτρισμένη γκάμα των μοντέλων της. Η εταιρεία σχεδιάζει να μετατρέψει σταδιακά τα μοντέλα της R σε ηλεκτρικά, ακολουθώντας την τάση προς την πράσινη κινητικότητα.

Αυτή η μετάβαση έχει ήδη ξεκινήσει, με πρωτοποριακά μοντέλα όπως το ηλεκτροκίνητο Touareg R, το οποίο διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με V6 μοτέρ. Ωστόσο, απώτερος στόχος της μάρκας είναι η πλήρης ηλεκτροκίνηση.

Τέλος, η απόφαση της Volkswagen να διαχωρίσει το τμήμα R από την κύρια αγορά το 2020 αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην ιστορία της εταιρείας. Αυτή η κίνηση ακολουθεί την τάση που ακολουθούν και άλλες εταιρείες του Ομίλου VW. Όπως για παράδειγμα η CUPRA (υπό-μάρκα της SEAT) και η Audi Sport, προσφέροντας μια ενισχυμένη εμπειρία με τις αυτόνομες μάρκες.

 

abb_img