Η VW δημιούργησε ρομπότ-φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων

«Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ», λέει η γνωστή η ρήση, η οποία βρίσκει τέλεια εφαρμογή στο νέο πρόγραμμα της VW για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δημιούργησε ρομπότ, που λειτουργούν ως αυτόνομοι φορτιστές και κινούνται προς τον ενδιαφερόμενο κάτοχο του ηλεκτρικού οχήματος, το οποίο χρειάζεται φόρτιση.

Με λίγα λόγια η VW επιχειρεί να δώσει μια ριζοσπαστική λύση στο «προαιώνιο» πρόβλημα των ηλεκτρικών οχημάτων, που δεν είναι άλλο από την επάρκεια των σταθμών φόρτισης και την κάλυψη της συγκεκριμένης ανάγκης ανά πάσα στιγμή.

VW robot mobile charging

Ποια η λειτουργία

Μέσω smartphone και της εφαρμογής V2X,  το ρομπότ ενεργοποιείται και κατευθύνεται αυτόνομα, ακόμη και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές προς το ηλεκτρικό όχημα, προκειμένου να το φορτίσει.

Eίναι αξιοσημείωτο και αυτό ομολογουμένως αποτελεί ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο του project της VW, ότι η φόρτιση μπορεί να γίνει χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, μιας και το ρομπότ έχει τη δυνατότητα να ανοίγει τη θύρα φόρτισης.

Η VW έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω βίντεο, όπου απεικονίζεται η λειτουργία και δράση των ρομπότ φορτιστών.

abb_img
spot_img