Η VW ετοιμάζει την ηλεκτρική της «ναυαρχίδα»

Εκ των πρωταγωνιστριών στη διαμόρφωση της ηλεκτρικής εποχής στην αυτοκίνηση, η Volkswagen, συνεχίζει να κινείται δυναμικά και να καταστρώνει τα πλάνα της για το άμεσο μέλλον.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που έχει κάνει γνωστό ότι ετοιμάζει προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης, τα ID.1 και ID.2 καθώς και ένα σεντάν, γνωστοποίησε ότι το 2026 θα λανσάρει την ηλεκτρική της «ναυαρχίδα».

Διαβάστε: Αυτονομία έως 700 χιλιόμετρα για τo ηλεκτρικό σεντάν της VW

Την αποκάλυψη έκανε ο CEO της VW Ralf Brandstatter, μέσω ανάρτησης στο Twitter. Το εν λόγω EV φέρει την κωδική ονομασία «Project Trinity» και από τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθύνων σύμβουλος, δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για τη σχεδίασή του, μιας και το όχημα είναι καλυμμένο…

VW ID.3
VW ID.3

Προέκυψαν, ωστόσο, σημαντικές πληροφορίες για τη δομή του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της VW, τις οποίες επιβεβαίωσε ο κ.Brandstatter.

H ηλεκτρική ναυαρχίδα θα βασίζεται στο πρόγραμμα Artemis της Audi, ενώ θα χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη αρχιτεκτονική της ήδη υπάρχουσας ΜΕΒ, που ήδη «ντύνει» τα ID.3, ID.4 και τα επερχόμενα ID.1 και ΙD.2.

Επίσης, το νέο EV μοντέλο θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 και θα κατασκευάζεται στο κύριο εργοστάσιο της VW, στο Βόλφσμπουργκ.