Η Yamaha θα προσφέρει ανταλλάξιμες μπαταρίες για μικρά ηλεκτρικά

Η Yamaha Motor ανακοίνωσε την ίδρυση της ENYRING GmbH, που θα προσφέρει υπηρεσίες ενοικίασης και διαχείρισης ανταλλάξιμων μπαταριών.

Τη συμμετοχή της στον χώρο των ανταλλάξιμων μπαταριών για συμπαγή αστικά ηλεκτρικά οχήματα ανακοίνωσε πρόσφατα η Yamaha Motors. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας νέας θυγατρικής εν ονόματι ENYRING GmbH, με έδρα το Βερολίνο.

Η νέα θυγατρική, ENYRING GmbH, με έδρα το Βερολίνο, θα εστιάσει σε συνεργασίες που αφορούν την παροχή ανταλλάξιμων μπαταριών μέσω συνδρομητικών υπηρεσιών. Μάλιστα, η λειτουργία της ξεκινά το α’ εξάμηνο του 2025.

Ηλεκτρικές μοτοσικλέτες με ανταλλάξιμες μπαταρίες;

Τι θα κάνει η ENYRING της Yamaha;

Σε πρώτη φάση η εν λόγω λειτουργία της ENYRING θα ξεκινήσει στη Γερμανία και έπειτα στην Ολλανδία. Εκεί, θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να προχωρούν στην ενοικίαση μπαταριών για τα ηλεκτρικά τους οχήματα. Όπως επίσης και την ανταλλαγή των μπαταριών σε συγκεκριμένους σταθμούς. Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει το κόστος της υπηρεσίας, ενώ δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς πληροφορίες για τον αριθμό των σταθμών στο Βερολίνο και τις πόλεις της Ολλανδίας.

Yamaha Tricera: Το ηλεκτρικό τρίτροχο παρουσιάζεται στο Τόκιο

Ποια θα είναι η διαδικασία ανακύκλωσης των μπαταριών;

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ο τρόπος ανακύκλωσης των μπαταριών, που δεν είναι χρήσιμοι για οποιαδήποτε μορφή κινητικότητας. Σύμφωνα με την Yamaha, αυτές οι μπαταρίες θα υποστούν αποσυναρμολόγηση και ανακύκλωση. Παράλληλα, τα υλικά αυτών θα είναι χρήσιμα ως πόροι για την κατασκευή νέων προϊόντων, δημιουργώντας έναν κλειστό βρόχο ανακύκλωσης.

Swobbee: Σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών για μέσα μικροκινητικότητας και στην Ευρώπη

Η Κοινοπραξία Swappable Batteries Motorcycle Consortium

Τέλος, η Yamaha είναι μέλος της Κοινοπραξίας Swappable Batteries Motorcycle Consortium (SBMC). Αυτή είναι μία ομάδα που περιλαμβάνει και άλλες εταιρείες όπως η Honda, η KTM, η Piaggio και η Swobbee. Στόχος της είναι η καθιέρωση προτύπων για συστήματα εναλλάξιμων μπαταριών στα ηλεκτρικά δίτροχα.

Επιπλέον, να σημειώσουμε πως η εταιρεία παρέχει παρόμοια υπηρεσία στην Ιαπωνία μέσω της Gachaco, σε συνεργασία με άλλες κορυφαίες εταιρείες οχημάτων και ενεργειακές εταιρείες.

abb_img
spot_img