Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα: Η γρήγορη επιτάχυνση είναι για καλό

Ο CEO της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες, υποστηρίζει πως η γρήγορη επιτάχυνση των ηλεκτρικών είναι χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Ακούστε το άρθρο

Στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η εξέλιξη προς την ηλεκτροκίνηση αποτελεί πραγματικότητα που αλλάζει το τοπίο της κινητικότητας. Μια εξέλιξη που δεν επηρεάζει μόνο τον τρόπο πώλησης και χρήσης των αυτοκινήτων, αλλά και την άποψη περί ασφάλειας. Ο CEO της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες πήρε θέση επ’ αυτού. Πιο συγκεκριμένα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η γρήγορη επιτάχυνση που προσφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Stellantis: Επιβραβεύει τους εργαζόμενους με 2 δισ. δολάρια

Μάλιστα, ο Ταβάρες δήλωσε τα εξής: 

«Ζω σε ένα αγρόκτημα στη βαθιά ύπαιθρο της Πορτογαλίας και συχνά οδηγώ στους μικρούς δρόμους εκεί γύρω. Η ισχύς επιτάχυνσης είναι πρώτα θέμα ασφαλείας. Είναι πρώτα θέμα προσπέρασης σε ασφαλείς συνθήκες, φροντίζοντας να αλλάξεις λωρίδα, μπορείς να προσπεράσεις ένα φορτηγό σε δρόμο με δύο λωρίδες.

Άρα, δεν πρόκειται απαραίτητα για ταχύτητα. Αφορά την ισχύ επιτάχυνσης για προσπέραση σε ασφαλείς συνθήκες και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέτουν αυτό το είδος ικανότητας.

Stellantis: Με το σύστημα φόρτισης της Tesla στη Βόρεια Αμερική

Νομίζω ότι είναι κάτι που οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο από το να ξεκινάς να προσπερνάς ένα φορτηγό και μετά να πρέπει να πατήσεις τα φρένα γιατί ανακάλυψες ότι η επιτάχυνση του αυτοκινήτου που οδηγείς δεν είναι αρκετά καλή για να προσπεράσεις με ασφάλεια. Έτσι, πατάς τα φρένα και επιστρέφεις πίσω από το φορτηγό.»

Stellantis: 8 ηλεκτρικά με νέα πλατφόρμα (Βίντεο)

Η Stellantis προσφέρει νέες τεχνολογίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πέρα από τις δηλώσεις, η Stellantis προχωράει ένα βήμα παραπέρα στην εξέλιξη της τεχνολογίας των ηλεκτρικών οχημάτων. Ειδικότερα, κατέθεσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα δόνησης. Το εν λόγω σύστημα θα αντιγράφει τις δονήσεις που παράγουν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης. Να σημειώσουμε πως προορίζεται για το ηλεκτρικό Dodge Charger Daytona.

Με αυτές τις καινοτόμες τεχνολογίες, η Stellantis διατηρεί την παράδοση των muscle cars, ενσωματώνοντας την στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Επίσης, επιδιώκει να προσφέρει στους οδηγούς των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων μια εμπειρία που ανταγωνίζεται την αίσθηση της οδήγησης ενός muscle car με κινητήρα βενζίνης.

Πηγή: TopGear.com

 

abb_img