Ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα: Τα χαρακτηριστικά τους

Με την αύξηση του κόστους της βενζίνης, τη σταδιακή κατάργηση των παραδοσιακών κινητήρων εσωτερικής καύσης, τις κρατικές εκπτώσεις και την αυξημένη εστίαση στις υποδομές, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ο τρόπος του μέλλοντος.

Ακούστε το άρθρο

Ωστόσο, το τοπίο του ηλεκτρικού οχήματος ή EV, μπορεί να είναι δύσκολο για τους νεοφερμένους. Η κατανόηση των διάφορων τύπων ηλεκτρικών οχημάτων, η ρύθμιση που απαιτείται για την κατοχή και τη φόρτιση, καθώς και τα logistics, όπως και τα ζητήματα που απαιτούνται για τα μεγαλύτερα ταξίδια, είναι μερικά μόνο παραδείγματα για το τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες. 

Hybrid Electric Vehicle (HEV) – «Hybrid»

Ένα υβριδικό κλειστού βρόχου, είναι επί του παρόντος ο πιο κοινός τύπος ηλεκτροκίνητου οχήματος. Τα υβριδικά συνδυάζουν έναν παραδοσιακό βενζινοκινητήρα με μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα, για να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου. Η μπαταρία στο υβριδικό, φορτίζεται κατά την οδήγηση, επομένως δεν χρειάζεται να συνδεθούν ποτέ στην πρίζα. Οι μάρκες που παράγουν υβριδικά είναι η Toyota, η Lexus, η Kia και άλλες.

Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) – «Plug-in»

Όπως ένα υβριδικό, τα PHEV διαθέτουν έναν βενζινοκινητήρα που λειτουργεί παράλληλα με έναν ηλεκτροκινητήρα. Εδώ, ωστόσο, η μπαταρία είναι μεγαλύτερη, επιτρέποντας σε ένα PHEV να οδηγεί οπουδήποτε από 40 έως 100 χιλιόμετρα, μόνο με ηλεκτρική ενέργεια. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα PHEV πρέπει να είναι συνδεδεμένα στην πρίζα για να επαναφορτιστεί η μπαταρία. Οι μάρκες που παράγουν plug-in υβριδικά περιλαμβάνουν τις Mitsubishi, Ford, Peugeot και BMW.

Ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία (BEV) – «EV»

Οι αφίσες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων των EV, είναι πλήρως ηλεκτρικά οχήματα που διαθέτουν μια μεγάλη συστοιχία μπαταριών, που τροφοδοτεί έναν ή περισσότερους ηλεκτρικούς κινητήρες. Με αυτονομία οδήγησης μεταξύ 250 και 600 χλμ, τα ηλεκτρικά οχήματα απαιτούν φόρτιση, είτε στο σπίτι είτε σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Οι μάρκες που παράγουν EV, περιλαμβάνουν τις Audi, Nissan, MG και φυσικά την Tesla.

abb_img