Χρήσιμες συμβουλές πριν την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

5 βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Πλέον, η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ενσωματώνουν ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα τους.

Ταυτόχρονα, οι κινητήρες και οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξελίσσονται.

Η επιλογή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι πλέον πιο προσιτή, ενώ σας εξοικονομεί χρόνο και χρήμα (χαμηλό κόστος συντήρησης, χαμηλή κατανάλωση). Την ίδια στιγμή προστατεύετε και το περιβάλλον (βιωσιμότητα, μηδενικοί ρύποι).

Διαβάστε επίσης: Παράταση και βελτιώσεις στο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”

Η αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου αποτελεί σίγουρα μία έξυπνη επιλογή. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο επιλέξαμε πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν το επιλέξετε.

1. Είναι το κατάλληλο για μένα;

Εάν οδηγείτε πάνω από 200 χιλιόμετρα τη μέρα, τότε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πιθανώς δεν είναι καλή επιλογή για εσάς αυτήν τη στιγμή. Βέβαια, ο μέσος Έλληνας οδηγεί λιγότερο από 100 χιλιόμετρα. Επίσης, τα περισσότερα νοικοκυριά στη χώρα μας έχουν και δεύτερο αυτοκίνητο.

Επιπλέον, μπορείτε να αντικαταστήσετε το “καθημερινό” σας όχημα με ένα ηλεκτρικό, ειδικά για τις κοντινές αποστάσεις.

2. Μεταχειρισμένο ή καινούργιο;

Καθώς τα νέα ηλεκτροκίνητα συνεχίζουν να χτυπούν την αγορά, τα καταστήματα μεταχειρισμένων οχημάτων είναι πιθανό να αναπτυχθούν, παρέχοντας μια ηλεκτρική εμπειρία οδήγησης. Εκτός από τα τυπικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (χιλιόμετρα, φθαρμένα ελαστικά κ.λπ.), τα χρησιμοποιημένα ηλεκτρικά οχήματα έχουν κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά για να ελέγξετε, με βασικότερο την κατάσταση της μπαταρίας.

3. Εύρος χρήσης

Όπως είναι ήδη γνωστό, το μέσο ηλεκτρικό προσφέρει γκάμα οδήγησης από 80 έως 100 μίλια. Η οδήγηση σε απόσταση μικρότερη των 40 χλμ. την ημέρα δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να κάνετε 100 χλμ. και πάνω ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε πιο καλά την αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Τουλάχιστον για την ώρα. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε ένα test-drive έως και 80 χλμ., διασφαλίζοντας ότι ο τελικός προορισμός είναι ένας γρήγορος φορτιστής.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκή έρευνα καταρρίπτει τον μύθο του άγχους αυτονομίας των οδηγών EV’s

4. Απαιτήσεις φόρτισης

Πριν αγοράσετε ένα ηλεκτρικό όχημα δείτε εάν το σπίτι σας διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης. Υπάρχει δημόσιο σημείο φόρτισης κοντά; Ευτυχώς, τα νέα ηλεκτρικά οχήματα έρχονται με έναν πρακτικό ειδικό φορτιστή ηλεκτρικού οχήματος από τον αντιπρόσωπο, ο οποίος είναι συνήθως τοποθετημένος στον τοίχο του γκαράζ. Αν και βολικό, υπάρχουν και φθηνότερες επιλογές.

5. Αναβαθμίσεις λογισμικού / υλικού / υλικολογισμικού

Ένα από τα οφέλη της σύγχρονης παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων είναι η ευκολία με την οποία μπορεί να αναβαθμιστεί το υλικολογισμικό και το λογισμικό ελέγχου. Το Tesla Model S αναβαθμίζεται αυτόματα σε τακτική βάση, για να βελτιώσει την οδική εμπειρία μέσω των νέων ρυθμίσεων και διορθώσεων σφαλμάτων. Πριν πραγματοποιήσετε την αγορά, επιβεβαιώστε ότι το αυτοκίνητο έχει ολοκληρώσει όλες τις τελευταίες αναβαθμίσεις.

Στο προσεχές μέλλον, τα περισσότερα μοντέλα θα έχουν την επιλογή αναβάθμισης χρησιμοποιώντας νέα ανταλλακτικά όπως ενσωματωμένους φορτιστές, καθώς και ρυθμίσεις ισχύος ελεγκτή κινητήρα.

Πρόσφατα

Δημοφιλή