Ηλεκτρικό Toyota FJ40: Tesloποιήθηκε!

Το κλασικό FJ40 με αρκετά στυλ αμαξώματος, μπορεί προαιρετικά να «φορέσει» εκ των υστέρων έναν ηλεκτροκινητήρα που προέρχεται από την Tesla.

Ακούστε το άρθρο

 

Η Inverted, μια εταιρεία και με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, παρουσίασε ένα νέο έργο βασισμένο στο Toyota Land Cruiser FJ40. Το κλασικό off-roader της δεκαετίας του ’60, αποκτά ένα πλήρως και ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ως μέρος μιας ολοκληρωμένης αποκατάστασης και με πολλές επιλογές εξατομίκευσης για τους υποψήφιους αγοραστές.

Αυτός ο κινητήρας παράγει 218 PS και 339 Nm ροπής. Ο χειροκίνητος επιλογέας ταχυτήτων της Toyota παραμένει, αν και με πιο ομαλή εμπλοκή σε οποιαδήποτε σχέση, αλλά και ρυθμιζόμενα επίπεδα ροπής.

Όσοι θέλουν και περισσότερη ισχύ, μπορούν να επιλέξουν το προαιρετικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης απο την Tesla.  Που παράγει ακόμη πιο εντυπωσιακούς 324 PS και 420 Nm ροπής. Ωστόσο και αυτή η επιλογή, συνδυάζεται αποκλειστικά και με μόνιμο 4WD και καταργεί το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

«Η διατήρηση και του αρχικού κιβωτίου ταχυτήτων, επιτρέπει στις αλλαγές ταχυτήτων, να παραμείνουν πλήρως λειτουργικές. Αλλά με μια αξιοσημείωτη βελτίωση από την Inverted, είναι ότι το FJ μπορεί να ξεκινήσει ομαλά με οποιαδήποτε ταχύτητα. Και με διαφορετικά επίπεδα ροπής, χάρη στον ηλεκτροκινητήρα», εξηγεί ο βελτιωτής.

Αναβαθμίσεις

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 53 kWh, επιτρέποντας μέγιστη αυτονομία 241 χλμ. Το σύστημα είναι συμβατό και με φορτιστές CCS έως 75 kW, από 20 έως 80 τοις εκατό σε 25 λεπτά. Οι αναβαθμίσεις του πλαισίου, περιλαμβάνουν και μια βελτιωμένη ανάρτηση Old Man Emu, αλλά και μεγάλα δισκόφρενα από την Toyota ή την Wilwood.

Η Inverted ξεκινά με την απογύμνωση του πλαισίου σε γυμνό μέταλλο. Σε όλη τη διαδικασία, οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν τις επιθυμητές προδιαγραφές, για το εξωτερικό και το εσωτερικό. Η ομορφιά αυτού, είναι ότι μπορείτε και να έχετε κοντό μεταξόνιο, μακρύ μεταξόνιο ή και ένα ενδιάμεσο.

Σκληρή οροφή, μαλακή οροφή ή και ανοικτή. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδόσεις τους και είναι όλες πολύ καλές.» Η τιμολόγηση για το ηλεκτροκίνητο Toyota Land Cruiser FJ40 ξεκινά από 244.000 $ προ φόρων.

 

abb_img