Νέες μπαταρίες φορτίζονται έως και 80% σε 15 λεπτά

Οι μπαταρίες λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να φορτίζουν έως το 80% σε 15 λεπτά

Οι μπαταρίες λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να φορτίζουν έως το 80% σε 15 λεπτά

Η QuantumScape είναι μια εταιρεία πρωτοπόρος στην ανάπτυξη μπαταριών λιθίου-μετάλλων στερεάς κατάστασης επόμενης γενιάς για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα.

Οι νέες μπαταρίες της μπορούν να φορτιστούν έως και το 80% της πλήρους ισχύος τους σε 15 λεπτά.

Δηλαδή σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα από την μπαταρίες που χρησίμευε το Tesla Model 3.

Η QuantumScape, κατατάσσει τον Όμιλο Volkswagen ως τον μεγαλύτερο μέτοχό της.

Τα δεδομένα απόδοσης, δείχνουν ότι οι μπαταρίες της QuantumScape θα μπορούσαν να προσφέρουν περίπου 50% περισσότερα χλμ. από το ίδιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την τρέχουσα τεχνολογία μπαταριών, αναφέρει το Bloomberg.

Μπαταρία σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Μπαταρία σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Οι νέες μπαταρίες μπορούν επίσης να φορτιστούν έως 800 φορές με ελάχιστη απώλεια στην ικανότητα τους να διαχειριστούν την ηλεκτρική ενέργεια στη χρήση και στην αποθήκευση.

Αυτός ο παράγοντας απασχολεί τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων γιατί όλες οι μπαταρίες αντιμετωπίζουν τους παράγοντες της αντοχής και της αξιοπιστίας.

Βέβαια η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποδείξει ότι μπορεί να κατασκευάσει μαζικά τη νέα της μπαταρία.

Η QuantumScape εδρεύει στην Καλιφόρνια και είναι μία από τις πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις που προσπαθούν να αναπτύξουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης. Μία καινοτομία που υπόσχεται να επιταχύνει δραματικά την ανάπτυξη της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Έτσι, θα παρέχει στους κατασκευαστές μια ασφαλέστερη, φθηνότερη εναλλακτική λύση έναντι των μπαταριών ιόντων λιθίου.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης χρησιμοποιούν στερεά υλικά αντί για εύφλεκτα υγρά για να επιτρέψουν τη φόρτιση και την εκφόρτιση. Θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποθηκεύσουν περισσότερη ενέργεια από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου για να επεκτείνουν το εύρος οδήγησης, να μειώσουν το κόστος, να βελτιώσουν την ασφάλεια και να μειώσουν τους χρόνους επαναφόρτισης – θέτοντας τα ηλεκτρικά οχήματα στο ίδιο επίπεδο με βενζινοκίνητα οχήματα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!