Ηλιακά «δέντρα» φορτίζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Η εταιρεία SolarBotanic Trees δημιούργησε ηλιακά «δέντρα», τα οποία τροφοδοτούν με ενέργεια τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο κόσμος επιλέγει πλέον εναλλακτικές λύσεις καθαρής ενέργειας, καθώς οι άνθρωποι σιγά-σιγά εγκαταλείπουν τα ενεργοβόρα οχήματα βενζίνης και diesel. Προφανώς, τη θέση τους παίρνουν πιο «έξυπνα» και «καθαρά» οχήματα, καθώς και συσκευές ηλιακής ενέργειας. Τον συγκεκριμένο δρόμο αποφάσισε να ακολουθήσει και η εταιρεία SolarBotanic Trees, δημιουργώντας τα ηλιακά «δέντρα».

Ένα από τα θέματα που απασχολούν τόσο τις αυτοκινητοβιομηχανίες όσο και τους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων, είναι η φόρτισή τους. Επιπλέον, εκτός από τον χρόνο φόρτισης, απασχολεί και η τοποθεσία των σταθμών. Προφανώς, γιατί δεν είναι πάντοτε διαθέσιμη ανάλογη παροχή σε κοντινή απόσταση, για τη δημιουργία σταθμού.

Nio Swap Stations: Η λύση στο χρόνο φόρτισης

Λύση στους παραπάνω προβληματισμούς δίνουν τα προαναφερθέντα ηλιακά «δέντρα», της εταιρείας SolarBotanic Trees. Πιο συγκεκριμένα, οι συσκευές αυτές είναι ικανές να συλλέγουν ηλιακή ενέργεια, μετατρέποντάς την σε ηλεκτρική. Έπειτα, ένας σταθμός φόρτισης λαμβάνει την εν λόγω ενέργεια, με αποτέλεσμα να μπορεί να εξυπηρετήσει ένα χρήστη ηλεκτρικού οχήματος, φορτίζοντάς το.

Ηλιακά «δέντρα» φορτίζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πώς ξεκίνησε η ιδέα με τα ηλιακά «δέντρα» και πώς λειτουργούν

Η εταιρεία ξεκίνησε την μελέτη για τα ηλιακά «δέντρα» τον Σεπτέμβριο του 2022. Μάλιστα, η πρώτη γενιά ηλιακών «δέντρων» θα είναι διαθέσιμη μέσα στους επόμενους μήνες. Ωστόσο, για τη δημιουργία τους, η εταιρεία σύναψε συνεργασία με ένα πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρήσεων Co-Innovate, επίσης με έδρα το Λονδίνο. Οι δυο τους συνεργάστηκαν και χρησιμοποίησαν ακαδημαϊκούς πόρους και πόρους καινοτομίας από τα γύρω πανεπιστήμια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι ανεμογεννήτριες… αναβαθμίζονται!

Αυτή η μοναδικής εμφάνισης κατασκευή, διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες στο πάνω μέρος της, οι οποίοι σχηματίζουν έναν θόλο. Στη συνέχεια, η ενέργεια που συλλέγουν πηγαίνει σε ένα σύστημα αποθήκευσης και διαχείρισης με μπαταρίες. Ωστόσο, αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη ώστε να υπολογίζει την ενέργεια που απελευθερώνει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην αγορά υπάρχουν και άλλα προϊόντα, τα οποία μπορούν να προσφέρουν ανάλογες δυνατότητες. Ωστόσο, τα ηλιακά «δέντρα» της SolarBotanic Trees διαθέτουν κάποια χαρακτηριστικά, τα οποία τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Actibump: Νέα ενεργά σαμαράκια για την πόλη από την Edeva

Ηλιακά «δέντρα» φορτίζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ηλιακών «δέντρων» της SolarBotanic Trees

Αρχικά, ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά των SolarBotanic Trees είναι η ισχύς φόρτισης. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τώρα η ανώτατη ισχύς στις συσκευές του ανταγωνισμού ήταν 4 kW, σε αντίθεση με τα 5 kW που προσφέρουν τα συγκεκριμένα. Επιπλέον, η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, δηλώνει ότι οι δικές της συσκευές θα έχουν χαμηλότερη τιμή κατασκευής, γεγονός που θα τις καταστήσει πιο προσιτές στο κοινό.

Μάλιστα, τα SolarBotanic Trees θα παρέχουν λύσεις ηλιακής ενέργειας και σε κτίρια, όπως σπίτια ή καταστήματα. Αρχικά, η πρώτη έκδοση θα είναι διαθέσιμη στα μέσα του 2023. Ωστόσο, μετά θα ακολουθήσει και η δεύτερη έκδοση, η οποία θα διαθέτει σύστημα διαχείρισης ενέργειας (EMS).

Elonroad: Μία τεχνολογία τερματίζει το άγχος της αυτονομίας

Επιπλέον, θα προσφέρει αποθήκευση μπαταριών, καθώς και σύστημα ταχείας φόρτισης. Τέλος, μία τρίτη έκδοση θα κάνει το λανσάρισμά της το 2025, η οποία θα κάνει εκμετάλλευση ηλιακής και αιολικής ενέργειας.

Δείτε στο παρακάτω video τα ηλιακά «δέντρα» της SolarBotanic Trees καθώς και τα χαρακτηριστικά τους:

Editorial