Η Tesla σχεδιάζει την κατασκευή ηλιακών στεγών

Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδρυτή της εταιρείας Tesla, Elon Musk, μέχρι το τέλος του 2021 υπολογίζεται ότι οι ηλιακές στέγες θα επεκταθούν και στην Ευρώπη.

Το σύστημα Solar Roof, θα μπορεί να αντικαταστήσει ή και να ενσωματώσει στις οροφές των σπιτιών, ηλιακά πάνελ ώστε να παράγει καθαρή ενέργεια.

Στόχος για την κατασκευή των ηλιακών στεγών είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η ανθεκτικότητα και η δημιουργία αισθητικού αποτελέσματος, δίνοντας βαρύτητα στη σχεδίαση τους.

Ηλιακή Οροφή της tesla

1) Σχεδίαση (Design)

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν αν θέλουν να ενσωματώσουν στην ήδη υπάρχουσα στέγη τους ηλιακά πάνελ ή αν θέλουν να κατασκευάσουν εξ αρχής μια στέγη με ηλιακά κεραμίδια.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι και σήμερα το κόστος για την πρώτη περίπτωση ξεκινά από 32.000 δολάρια και μπορεί να φτάσει και τα 43.000 δολάρια στην premium έκδοση, ενώ στη δεύτερη το κόστος είναι περίπου 31.000 δολάρια. Τα ηλιακά κεραμίδια θα βγαίνουν σε τέσσερα είδη το Tuscan Glass Tile, Slate Glass Tile, Textured Glass Tile, Smooth Glass Tile.

2) Αξία (Value)

Τροφοδοτεί το σπίτι με την χαμηλότερη τιμή ανά watt και οι χρήστες θα μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του μηνιαίου λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.

3) Ανθεκτικότητα (Durability)

Το σύστημα Solar roof δουλεύει τέλεια σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Είναι 3 φορές πιο δυνατό από την κανονική στέγη και έχει εγγύηση 25 χρόνια.

4) Εγκατάσταση (Installation)

Η τοποθέτηση του είναι σχετικά εύκολη. Η εταιρεία TESLA έχει προσλάβει και εκπαιδεύσει εξειδικευμένους τεχνικούς για την εγκατάσταση.

Διαβάστε ακόμα: Σχέδια του Elon Musk για αυτοκίνητο που θα αιωρείται 

5) Έλεγχος (Control)

Μέσω της εφαρμογής που έχει δημιουργήσει η εταιρεία μπορεί κάποιος να παρακολουθεί την παραγωγή ενέργειας σε πραγματικό χρόνο. Ο έλεγχος γίνεται από οπουδήποτε και από απομακρυσμένη πρόσβαση με άμεσες ειδοποιήσεις.

6) Απόδοση (Efficiency)

Η δημιουργία ενέργειας είναι δυνατή ακόμη και σε ποιο περίπλοκες στέγες με πολλές γωνίες και έλλειψη ηλιακού φωτός. Τροφοδοτούμενο από τον ηλιακό μετατροπέα Tesla, το πλήρως ενσωματωμένο σύστημά θα είναι ασφαλές και αξιόπιστο.

7) Προστασία (Back up Protection)

Μαζί με το σύστημα αυτό είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί και ένα Tesla Powerwall, όπου θα αποθηκεύεται η περίσσεια ενέργεια. Το Powerwall είναι μια συμπαγής μπαταρία σπιτιού που αποθηκεύει την ενέργεια που παράγεται από την ηλιακή στέγη, καθιστώντας την διαθέσιμη οποιαδήποτε στιγμή ακόμα και όταν υπάρχει διακοπή λειτουργίας.

Ο Elon Musk τον Φεβρουάριο είχε αποκαλύψει και ένα ακόμα χαρακτηριστικό της ηλιακής οροφής και συγκεκριμένα ότι είναι υδρόφοβη. Αυτό αποτελεί και τον λόγο ότι διάφορα βίντεο έδειχναν τις ηλιακές οροφές καθαρές παρά την έντονη χιονόπτωση.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!