Τα σχέδια του Elon Musk για το Tesla Roadster που θα… αιωρείται

Ο CEO της Tesla Elon Musk παραχώρησε την τρίτη του ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο podcast του Joe Rogan, o oποίος φιλοξενεί ένα από τα πιο διάστημα podcast στον κόσμο.

O Musκ και ο Rogan συζήτησαν για μία ποικιλία θεμάτων, όλα από τα οποία σχετίζονται με τα διάφορα project που έχει αναπτύξει ο Musk ή βρίσκονται υπό σχεδιασμό και τα οποία στοχεύουν σε βιώσιμη ενέργεια, νέους επαναστατικούς τρόπους μεταφοράς επιβατών και την προοπτική ανάπτυξης ζωής σε άλλους πλανήτες.

O Rogan έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για να αποσπάσει πληροφορίες από τον Musk σχετικά με τα επερχόμενα μοντέλα της Tesla, συμπεριλαμβανομένου τα νέας γενιάς Roadster και Cybertruck.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του Podcast ήταν οι πληροφορίες που έδωσε o Musk σχετικά με την κυκλοφορία του Roadster και πιο συγκεκριμένα με τη δυνατότητα να αιωρείται το όχημα όταν τοποθετηθεί σε αυτό τεχνολογία από την SpaceX.

Καθώς η ασφάλεια έχει ύψιστη σημασία για τον Musk ανέφερε ότι θα ήταν πιο υπεύθυνο από αυτόν αν περιόριζε το ύψος που θα αιωρούνταν, όπως και τον χρόνο που θα βρίσκονταν στον αέρα.

Διαβάστε ακόμα: Tesla: Πού θα τοποθετήσει τους φορτιστές της στην Ελλάδα;

Σχετικά με το ανωτέρω ο Musk ανέφερε: θέλω να δώσω τη δυνατότητα στο όχημα ναι αιωρείται. Προσπαθώ θα να δω πως μπορώ να κάνω το αμάξι να αιωρείται χωρίς να σκοτώνει ανθρώπους. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε το αμάξι να αιωρείται, αλλά όχι τόσο ψηλά. Συνεπώς θα μπορούσε να αιωρείται για παράδειγμα 1 μέτρο ή κάτι σχετικό πάνω από το έδαφος. Με αυτό τον τρόπο αν πέσει θα χαλάσει τις αναρτήσεις αλλά δε θα πεθάνει κάποιος. Ίσως δεν ξέρω, 2 μέτρα, αν βάζαμε ένα όριο σε αυτό ίσως να ήταν εντάξει.

Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε χιλιάδες ώρες ελέγχων, νέα μέτρα ασφαλείας και ακόμα νέα εκπαίδευση οδηγών έτσι ώστε να μπορούν να χειρίζονται κατάλληλα ένα όχημα που αιωρείται.

Ο Musk αναγνώρισε ότι ίσως αυτό να μην γίνει εφικτό, ωστόσο θεώρησε πιο πιθανό να μπορέσει να τοποθετήσει προωθητήρες πυραύλου σε στυλ James Bond πίσω από την πινακίδα του αυτοκινήτου έτσι ώστε το roadster να έχει μία από τη πιο γρήγορη επιτάχυνση που υπάρχει σε όχημα.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Rogan (@joerogan)

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!