Και το όνομα αυτού… Cupra Raval!

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra με την αρχική ονομασία UrbanRebel, «βαφτίζεται»... Raval και σκοπεύει να κάνει την εμφάνισή του το 2025.

Για ακόμη μία φορά, η Cupra και η SEAT επιστρέφουν δυναμικά στην Έκθεση Αυτοκινήτου Automobile Barcelona. Εκεί, παρουσίασαν τις τελευταίες τους καινοτομίες και την ισχυρή δέσμευση της εταιρείας στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων. Μάλιστα, ο Wayne Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος της Cupra, επιβεβαίωσε το όνομα του μελλοντικού μοντέλου της μάρκας, ως Cupra Raval. Ειδικότερα, είναι ένα όνομα που αποτίνει φόρο τιμής στη γειτονιά Raval στην «καρδιά» της Βαρκελώνης.

«Η γειτονιά Raval είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη της Βαρκελώνης. Και σήμερα, είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε ότι το μελλοντικό αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας θα έχει αυτό το όνομα, αντιπροσωπεύοντας το πνεύμα της. Όπως κάναμε με το Cupra Born, τώρα θέλουμε να εκφράσουμε την ουσία του Raval, εμπνέοντας τον κόσμο από τη Βαρκελώνη», εξήγησε ο Wayne Griffiths.

Cupra DarkRebel: «Γεννημένο» στον κόσμο του Metaverse

Το Cupra Raval είναι ένα αυτοκίνητο για τη νέα γενιά

«Το Cupra Raval δεν είναι απλώς ένα ακόμη αυτοκίνητο. Είναι μια πρόσκληση για μια νέα γενιά, που περιμένει κάτι καλύτερο. Ένα αστικό, επαναστατικό και 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με δικό του χαρακτήρα. Επιπλέον, η μάρκα θέλει να είναι η κινητήρια δύναμη για την αλλαγή στη γειτονιά. Για το λόγο αυτό, συζητάμε με ιδρύματα και οργανισμούς στο Raval ώστε να προωθήσουμε δράσεις που θα βοηθήσουν τους νέους», δήλωσε ο Wayne Griffiths.

Η παραγωγή του ισπανικού μοντέλου θα λάβει χώρα στο κεντρικό εργοστάσιο της SEAT στο Martorell. Μάλιστα, η εταιρεία θα επενδύσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου από την εσωτερική καύση στην ηλεκτροκίνηση. Έτσι, θα μπορεί να παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025, με βάση την πλατφόρμα Small MEB του Ομίλου Volkswagen.

Cupra Tavascan: Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Και το όνομα αυτού… Cupra Raval!

Τα όνειρα της ισπανικής φίρμας γίνονται πραγματικότητα

Στο Automobile Barcelona, η Cupra παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό το Tavascan, το πρώτο 100% ηλεκτρικό SUV της μάρκας. Ωστόσο, το μοντέλο έκανε πρεμιέρα στις 21 Απριλίου στο Βερολίνο.

Παράλληλα, ο κ. Griffiths δήλωσε:

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα το οποίο ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια στην Έκθεση Αυτοκινήτου IAA της Φρανκφούρτης. Τελικά, η αποκάλυψη έγινε πριν από λίγες ημέρες στην εκδήλωσή μας Exponential Impulse. Το Cupra Tavascan είναι ένας νέος ήρωας για μια νέα εποχή, με σχεδιασμό και ανάπτυξη στη Βαρκελώνη».

Μία διαφορετική αποκάλυψη για το Cupra Terramar!

Και το όνομα αυτού… Cupra Raval!

Το Cupra DarkRebel, το ψηφιακό show car της μάρκας έκανε την εμφάνισή του σε όσους έδωσαν το παρών στο Automobile Barcelona. «Το DarkRebel είναι η απόλυτη ερμηνεία του σχεδιασμού της Cupra για το μέλλον. Με το DarkRebel, θέλουμε να δείξουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του μέλλοντος μπορούν να είναι σέξι και προκλητικά», δήλωσε ο Jorge Diez, Επικεφαλής Σχεδιασμού της Cupra.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 100.000 χρήστες έχουν ήδη διαμορφώσει το DarkRebel μέσα από μια ξεχωριστή εμπειρία στο Hyper Configurator. Μάλιστα, τα σχέδιά τους θα επηρεάσουν τη πιθανή μελλοντική φυσική έκδοση του showcar.

Editorial