To Καρναράλι στον Δήμο Αλίμου

Την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, ο Δήμος Αλίμου διοργανώνει το Καρναράλι, ένα σύγχρονο κυνήγι θησαυρού.

Την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, ο Δήμος Αλίμου διοργανώνει το Καρναράλι, ένα σύγχρονο κυνήγι θησαυρού.

Ο Άλιμος, που τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει μεγάλες και εντυπωσιακές εκδηλώσεις, ξαναζωντανεύει το «Κυνήγι Θησαυρού». Που στην Ελλάδα άρχισε ως ραδιοφωνικό παιχνίδι, έγινε θεσμός στο καρναβάλι της Πάτρας και είδε ημέρες δόξας, ακόμη και σαν επιτραπέζιο παιχνίδι. Όμως πλέον χρησιμοποιεί συναρπαστικά τεχνολογικά στοιχεία στην κλασική φόρμα.

Το «Καρναράλι» του Αλίμου, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, (17 Μαρτίου 2024) θα είναι το πρώτο στην Ελλάδα με QR κωδικούς. Δηλαδή κώδικες ταχείας απόκρισης. Αυτοί θα είναι κρυμμένοι σε ολόκληρη την πόλη. Οι οδηγοί χρειάζονται μόνο το κινητό τους και σύνδεση στο διαδίκτυο για να αποκρυπτογραφήσουν όλα τα αινίγματα. Και να βρουν όλα τα αντικείμενα που θα ζητηθούν από τους οργανωτές. Αλλά ακόμη και τον τόπο που θα γίνει ο τερματισμός! Εκεί 10 συνεργεία θα καταγράψουν τις επιτυχίες τους και θα ανακηρύξουν τον νικητή.

Σε απευθείας σύνδεση με τον Δήμαρχο

Το «Καρναράλι» θα αρχίσει το πρωί. Όταν όλα τα αυτοκίνητα θα συμμετάσχουν με την κατάλληλη και εντυπωσιακή διακόσμηση και την παρέλαση μπροστά σε χιλιάδες θεατές. Μαζί με τα άρματα και τους χορευτές. Με τη λήξη της παρέλασης, θα αρχίσει το κυνήγι των QR. Κάθε φορά που ο οδηγός βρίσκει έναν, θα στρέφει το κινητό. Και ο κωδικός θα τον συνδέει με τον… δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη που θα του δίνει την σχετική οδηγία.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος:

«Είναι μια άνευ προηγουμένου περιπέτεια. Για αυτοκίνητα και οδηγούς αλλά και τις οικογένειες τους/πληρώματα. Όπου ο καθένας θα αναλάβει και ένα σημαντικό ρόλο, στο δρόμο για τη νίκη. Τα αντικείμενα που θα πρέπει να βρούν θα είναι στ’ αλήθεια… εξωφρενικά. Όσο και το πνεύμα του «μασκαρέματος» και, φυσικά, όλα τα αινίγματα θα είναι… μασκαρεμένα. Το Καρναράλι του Αλίμου θα είναι ένα πανέξυπνο τεστ ευφυΐας, ετοιμότητας και παρατηρητικότητας και τα βραβεία ανάλογης πρωτοτυπίας.»

Τέστ παρατηρητικότητας

Ο Νίκος Μαστοράκης, «πατέρας» του κλασικού μιντιακού «Κυνηγιού» που είχε την πρωτότυπη ιδέα και σχεδίασε και το νέο παιχνίδι, λέει σχετικά: «Στο αξίωμα να μην αλλάζεις ποτέ μια πετυχημένη συνταγή, εμείς χωρίς να αλλάζουμε, προσθέτουμε. Οι πρώτοι Αθηναίοι που έτρεχαν στα ραδιοφωνικά μου «κυνήγια» (εκατοντάδες συμμετοχές στο καθένα) έπαιρναν τις οδηγίες από το φορητό τους τρανζίστορ.

Φέτος, για πρώτη φορά, τις οδηγίες οι «κυνηγοί» θα τις παίρνουν φωτογραφίζοντας τον πονηρά κρυμμένο κωδικό. Θα συνδέονται με τον δήμαρχο και θα παίρνουν πληροφορίες για το αντικείμενο που πρέπει να φέρουν. Αλλά και θα λύνουν ένα απλό αίνιγμα για το πού θα βρουν τον επόμενο κωδικό. Αινίγματα και αντικείμενα είναι στην ίδια αλυσίδα εξελίξεων. Ετσι, αν κάποιος «κυνηγός» χάσει έναν κωδικό, δεν μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι. Τέτοιες δοκιμασίες, πάντως, είναι άκρως διασκεδαστικές. Και θα κάνουν την Κυριακή της Αποκριάς διαφορετική από κάθε άλλη χρόνια.»

Οι οδηγοί που θέλουν πληροφορίες και λεπτομέρειες συμμετοχής, μπορούν να στέλνουν email στο [email protected]»

Οι φωτογραφίες είναι απο το “αδελφο” Καρναβαλι της Πατρας και την εφημερίδα «Πελοποννησος»

Διαβάστε ακόμα:Laguna Seca: Γιορτάζει 50 χρόνια ιστορικών αγώνων και λανσάρει τη σειρά «Then & Now»

abb_img
spot_img