Στο… «εδώλιο» ξανά το Tesla Autopilot!

Μεθυσμένος οδηγός ενός Model X κατηγόρησε το Tesla Autopilot για το ατύχημα που του συνέβη, ωστόσο δεν έπεισε τις Αρχές.

Οι κινέζικες αρχές αφαίρεσαν το δίπλωμα ενός μεθυσμένου οδηγού για 5 χρόνια, ωστόσο εκείνος κατηγόρησε το Tesla Autopilot. Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός προκάλεσε ατύχημα με το Tesla Model X του, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Αφού οι αρμόδιοι υπέβαλλαν τον οδηγό σε αλκοτέστ, διαπίστωσαν τη μεγάλη ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει. Τότε ο ιδιοκτήτης του Model X δήλωσε ότι καθόταν στη θέση του συνοδηγού και κατηγόρησε το Autopilot για το ατύχημα.

Tesla: Καταβολή αποζημίωσης λόγω Αutopilot

Τελικά φταίει το Tesla Autopilot;

Το ατύχημα με το Model X έλαβε χώρα σε ένα πάρκο της πόλης Hangzhou, στην επαρχία Zhejiang της Κίνας. Ο οδηγός δείπνησε στο συγκεκριμένο πάρκο και κατανάλωσε αλκοόλ, οπότε αποφάσισε να μην οδηγήσει μέχρι το σπίτι του. Πήρε λοιπόν τηλέφωνο έναν φίλο του, οποίος ήταν επίσης στο πάρκο, έτσι ώστε να οδηγήσει εκείνος.

Ωστόσο, ο φίλος του οδηγού βρισκόταν στο βόρειο τμήμα του πάρκου και ο οδηγός αποφάσισε να πάει έως εκεί με το αυτοκίνητο του. Όμως, πριν φτάσει μέχρι το σημείο όπου περίμενε ο φίλος του, το αυτοκίνητο έχασε την πορεία του και παρέσυρε ένα παγκάκι.

Τesla: Απολύσεις σε τμήμα Αutopilot!

Τι δήλωσε ο οδηγός για το Tesla Autopilot

Ο οδηγός αφού βγήκε από το αμάξι χωρίς τραυματισμό, δήλωσε στις αρχές ότι δεν οδηγούσε ο ίδιος και ότι βρισκόταν στο κάθισμα του συνοδηγού. Κατηγόρησε δηλαδή για το ατύχημα, το σύστημα Tesla Autopilot.

Τesla Αutopilot: Στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών

Από την πλευρά της, η Tesla διέψευσε τους ισχυρισμούς του οδηγού, καθώς είναι αδύνατη η εκκίνηση του αυτοκίνητου χωρίς την ανθρώπινη παρουσία στο κάθισμα του οδηγού.

Τesla: Δικαστικά μπλεξίματα λόγω Αutopilot

Ποιες ήταν οι κυρώσεις

Οι Αρχές μετά το αλκοτέστ διαπίστωσαν την ύπαρξη αλκοόλ στον οργανισμό του οδηγού σε ποσοστό 86.6 mg/100 ml. Εν ολίγοις, η ποσότητα ήταν μεγάλη και οι Αρχές αφαίρεσαν το δίπλωμα του οδηγού για 5 χρόνια. Τέλος, άγνωστο παραμένει αν ήταν σε λειτουργία το Tesla Autopilot κατά τη διάρκεια του ατυχήματος.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!