Κίνα: Στο στόχαστρο οι κάμερες των μοντέλων της Tesla

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Bloomberg, φαίνεται πως η Κίνα θεώρησε ότι οι πολλαπλές κάμερες που φέρουν τα οχήματα της Tesla, έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν ευαίσθητα δεδομένα και έτσι απαγόρευσε πρόσφατα τη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και συγκροτήματα κατοικιών.

Μάλιστα κυκλοφόρησε μια σχετική ειδοποίηση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξηγώντας πως ο συνδυασμός από τις ενσωματωμένες κάμερες και τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο, δίνουν την δυνατότητα να χαρτογραφηθεί μία περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική η χρήση του κράνους

Οι περιορισμοί μάλιστα υπήρχε η βούληση να ενταθούν και να αυστηροποιηθούν για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων Tesla, καθώς, σύμφωνα με μια έκθεση του Reuters στη The Wall Street Journal, υπήρχε ο υπαινιγμός ότι η απαγόρευση θα επεκτείνεται σε “κρατικές επιχειρήσεις ευαίσθητων βιομηχανιών και υπηρεσιών”.

Οι οδηγοί σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να ελέγξουν ότι η διαδρομή που θα ακολουθήσουν δεν θα “καταπατά” κάποιον περιορισμό.

Η Tesla διαβεβαιώνει την Κίνα ότι οι κάμερες λειτουργούν μόνο στις ΗΠΑ

Tesla σε κίνηση

Η Tesla όμως έδωσε την απάντησή της πριν από λίγες ημέρες, επισημαίνοντας ότι οι κάμερες στα οχήματά της είναι ενεργές μόνο στις ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες των οχημάτων της Tesla έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα αν θα ενεργοποιήσουν ή όχι τις κάμερες του οχήματος, καθώς το σύστημα εμπεριέχει εφαρμογές ασφάλειας δικτύου με υψηλές προδιαγραφές, προκειμένου να μπορεί να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των χρηστών.

Έχουμε ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να είμαστε πολύ προσεκτικοί με οποιεσδήποτε πληροφορίες… Εάν η Tesla χρησιμοποιούσε τα αυτοκίνητα της για κατασκοπεία στην Κίνα ή οπουδήποτε αλλού, θα έκλεινε ” δήλωσε ο Elon Musk σε σχόλιο που έκανε σχετικά με τη στρατιωτική απαγόρευση κατά τη διάρκεια μιας εικονικής του διάσκεψης στο Πεκίνο.

Ο έντονος ανταγωνισμός με το Hong Guang Mini EV

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τesla αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στην Κίνα εξαιτίας του Hong Guang Mini EV, ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου του οποίου η απλή έκδοση κοστίζει μόλις 3.700€, ενώ με 400 ευρώ επιπλέον διατίθεται και με κλιματισμό.

Διαβάστε επίσης:  Aptera: H ιστορία του πρώτου EV που δεν χρειάζεται φόρτιση

Μάλιστα το Hong Guang Mini EV ξεπερνά ήδη κατά πολύ την Tesla σε πωλήσεις στην Κίνα. Έτσι η Tesla προσπαθεί να διασφαλίσει ότι οι ισχυρισμοί περί κατασκοπείας μέσω της κάμερας  δεν αληθεύουν, προκειμένου να κατορθώσει να μην απαγορευτούν οι πωλήσεις της στην Κίνα.

abb_img
spot_img