Κλεφτή ματιά στο νέο Model Y της Tesla

Το πρωτότυπο Tesla Model Y εντοπίζεται με καμουφλαρισμένο το μπροστινό και πίσω μέρος, κρύβοντας αναβαθμίσεις εμπνευσμένες από το Model 3.

Ακούστε το άρθρο

Το Tesla Model Y είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στο κόσμο. Παρά την αρχική του τιμή των 44.990 $, οι αγοραστές απλά δεν μπορούν να χορτάσουν τις ισχυρές επιδόσεις, την εντυπωσιακή γκάμα και το στυλ αμαξώματος τύπου crossover. Δεν είναι περίεργο που η Tesla πούλησε περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια Model Y παγκοσμίως πέρυσι. Αλλά η εταιρεία δεν μπορεί να επαναπαυθεί στις δάφνες της και χρειάζεται αναβάθμιση, για να παραμείνει ελκυστικό το Model Y.

Κλεφτή ματιά στο νέο μοντέλο Y της Tesla

Ένα πρωτότυπο μοντέλο Model Y facelift με την κωδική ονομασία Juniper εντοπίστηκε να δοκιμάζεται στις ΗΠΑ, με έντονα μεταμφιεσμένες εμπρός και πίσω όψεις. Αυτό υποδηλώνει ότι το ενημερωμένο μοντέλο, θα αποκτήσει νέο στυλ σε κάθε άκρο του και εικάζουμε ότι θα δανειστεί στυλιστικά στοιχεία απο το νέο σεντάν Model 3.

Αν και είναι δύσκολο να το ξεχωρίσεις, το μπροστινό μέρος φαίνεται πιο λεπτό από πριν, με τους ογκώδεις προβολείς να αφήνουν τη θέση τους για πιο λεπτά, πιο βελτιωμένα στοιχεία. Με βάση τις σχισμές στο καμουφλάζ, τα φώτα θα τοποθετηθούν παρόμοια με το μικρότερο Model 3. Η πίσω όψη πιθανότατα, θα λάβει τα φώτα τύπου μπούμερανγκ που φαίνονται και στο αναβαθμισμένο Model 3, με την κωδική ονομασία Highland.

Κλεφτή ματιά στο νέο μοντέλο Y της Tesla

Δεν είναι γνωστά πολλά για το Juniper, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, επιβεβαίωσε νωρίτερα φέτος, ότι το αναβαθμισμένο μοντέλο, δεν θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024. Ο διευθύνων σύμβουλος είπε μέσω του X (πρώην Twitter), «Κανένα μοντέλο Y «refresh» δεν θα κυκλοφορήσει φέτος». Ο Μασκ πρόσθεσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία βελτιώνει συνεχώς τα αυτοκίνητά της, επομένως ακόμη και ένα αυτοκίνητο που είναι έξι μήνες νεότερο θα είναι λίγο καλύτερο, παρατήρησε.

Κλεφτή ματιά στο νέο μοντέλο Y της Tesla

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει πιθανότητα να αποκαλυφθεί προς το τέλος του έτους και να είναι διαθέσιμο μόνο στις αρχές του 2025. Ωστόσο, πρόκειται απλώς για εικασίες, καθώς η Tesla δεν έχει κάνει ακόμη ανακοινώσεις για το Model Y. Ωστόσο, ένας χρήστης του Reddit που ισχυρίζεται ότι γνωρίζει πρώην καλά ενημερωμένους υπαλλήλους της Tesla, μοιράστηκαν μεταξύ τους, ότι η ενημέρωση του Model Y Juniper, μπορεί να “βγεί νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, για να αντιμετωπίσει τα κακά νούμερα” από τις πωλήσεις του Model 3.

Παρόλο που το λίφτινγκ Tesla Model 3, βελτίωσε το ηλεκτρικό σεντάν σε πολλές πτυχές, ορισμένες αναβαθμίσεις, δεν πήγαν καλά με τους πελάτες.

Πηγή: Carbuzz

abb_img