Κλειδί αυτοκινήτου: Τι κάνουμε αν το χάσουμε;

Αν ποτέ χάσετε το κλειδί του αυτοκινήτου σας, συνιστούμε ψυχραιμία και απλά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας.

Ακούστε το άρθρο

Αναμφίβολα το κλειδί του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Χωρίς αυτό ο ιδιοκτήτης δεν έχει πρόσβαση στην καμπίνα του και δεν μπορεί το εκκινήσει. Προφανώς, πρέπει να το προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού, γιατί η απώλεια του πέρα από ταλαιπωρία, θα μας βάλει σε έξοδα. Βέβαια, η… αναποδιά μπορεί να τύχει ανά πάσα στιγμή και να χαθεί το κλειδί. Αν όμως υπάρχει το δεύτερο κλειδί άμεσα διαθέσιμο, σώζει την κατάσταση.

Ο αριθμός πλαισίου δίνει τη λύση αν χάσετε το κλειδί του αυτοκινήτου

Στην περίπτωση που η απώλεια του κλειδιού συμβεί μακριά από το σπίτι του ιδιοκτήτη, η οδική βοήθεια δίνει τη λύση. Ρυμουλκεί το όχημα σε ασφαλές σημείο και ο κάτοχος ξεκινάει τη διαδικασία αντικατάστασης του κλειδιού.

Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης πρέπει να απευθυνθεί στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της επιλογής του, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την προμήθεια του νέου κλειδιού. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει τον αριθμό πλαισίου (VIN – Vehicle Identification Number) και την ταυτότητά του.

Συνήθως η παράδοση του νέου κλειδιού απαιτεί 7 ημέρες. Βέβαια, μπορείτε να φτιάξετε τα νέα κλειδιά του αυτοκινήτου σας και στην ελεύθερη αγορά. Όμως θέλει τεράστια προσοχή η επιλογή του τεχνικού για να μην έχετε άλλους μπελάδες.

Καλό θα είναι να έχετε ασφάλεια κλειδιού

Επειδή ποτέ δεν είναι δυνατόν να γνωρίζετε αν το κλειδί θα πέσει στα χέρια κάποιου επιτήδειου, καλό θα ήταν να αλλάξετε όλο το σετ. Ως σετ εννοούμε τις κλειδαριές, το immobilizer και φυσικά να γίνει επαναπρογραμματισμός.

Προφανώς, όπως αντιλαμβάνεστε όλα αυτά κοστίζουν όσο ένα μικρό… τρακάρισμα. Οπότε αν έχετε κάλυψη για αυτά, δεν είναι λίγο επικίνδυνο να μην έχετε κάλυψη για το κλειδί; Το κόστος δεν είναι μεγάλο για την κάλυψη που παρέχει και το γεγονός ότι θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Εμείς, ως CarsElectric.gr σας προτείνουμε να μιλήσετε με τον ασφαλιστή σας και να εντάξετε μέσα στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας την συγκεκριμένη κάλυψη. Των φρονίμων τα παιδιά, πριν την πατήσουν… ασφαλίζουν!

abb_img